ΑρχικήbusinessTo Twitter προσθέτει δυνατότητα "blocking lists"

To Twitter προσθέτει δυνατότητα “blocking lists”

twitter

Οι προσπάθειες του Twitter για την καταπολέμηση της παρενόχλησης και της κακοποίησης έχουν γίνει εμφανείς τους τελευταίους μήνες, αλλά οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν έχουν αναφερθεί συγκεκριμένα για υπηρεσίες “blocking” από την ανανέωση που πραγματοποιήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Αυτό οδήγησε τους ανεξάρτητους προγραμματιστές να δημιουργήσουν δικά τους συστήματα “blocking”, συνήθως κατασκευασμένα ώστε να μπλοκάρουν μεγάλο αριθμό λογαριασμών μονομιάς.

Το κοινωνικό δίκτυο, αποφάσισε να μην ακολουθήσει το παράδειγμά τους, δημιουργώντας τις δικές του blocking lists, και οι εκπρόσωποί της εταιρείας ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως η υπηρεσία έχει ήδη βοηθήσει τους χρήστες να μοιραστούν τις δικές τους λίστες.

Ένα blog post του Twitter από τον Xiaoyun Zhang, εξηγεί πως οι χρήστες μπορούν πλέον να δημιουργούν τις δικές τους λίστες με μπλοκαρισμένους λογαριασμούς, οι οποίες θα μετατρέπονται σε αρχείο και θα μπορούν να τις στείλουν σε άλλους χρήστες.

Ο δημιουργός του BlockTogether, του δωρεάν εργαλείου που απαιτεί πρόσβαση εισόδου για να μπλοκάρει λογαριασμούς, τόσο των γνωστών ανταγωνιστών αλλά και λογαριασμών νεώτερων των 14 ημερών, πόσταρε μια απάντηση στην ανακοίνωση του social network, με ελπίδες για περισσότερες ανανεώσεις απ’ την πλευρά του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Ο προγραμματιστής Jacob Hoffman-Andrews ωστόσο, αναφέρθηκε σε βασικά ζητήματα όσον αφορά την τρέχουσα λύση, τονίζοντας ιδιαίτερα την έλλειψη auto-updating στις λίστες αυτές, που σημαίνει ότι σ’ αυτή την μορφή του εργαλείου, οι χρήστες θα πρέπει να συνδέονται χειροκίνητα και να προσθέτουν λογαρισμούς. Παρόλα αυτά ήταν αισιόδοξος, όταν μίλησε για νέα εργαλεία, όπως το ShieldsUp του Randi Harper, που έχουν ήδη αρχίσει να «παντρεύουν» τα νέα εσωτερικά χαρακτηριστικά του δημοφιλούς social network με προσπάθειες anti-abuse black lists generators.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS