ΑρχικήinetΑναστάτωση μετά από blocks του Facebook σε φωτογραφίες χρηστών

Αναστάτωση μετά από blocks του Facebook σε φωτογραφίες χρηστών

facebook

Το Facebook έχει έρθει αντιμέτωπο με μια σπασμωδική κίνηση από χρήστες του οι οποίοι ξαφνικά ανακάλυψαν πως κάποια posts τους εξαφανίστηκαν ενώ κάποιοι άλλοι δεν μπορούσαν καθόλου να συνδεθούν με περιεχόμενο εκτός του network.

Τα προβλήματα αυτά που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη μετά από μια ενημέρωση λογισμικού η οποία μάλλον ευθύνεται και για την δυσλειτουργία. Ορισμένοι χρήστες που θέλησαν να δημοσιεύσουν αναρτήσειςπου περιελάμβαναν εξωτερικά links λάμβαναν, κατά λάθος, μια προειδοποίηση που έλεγε ότι παραβιάζουν την πολιτική ασφάλειας του κοινωνικού δικτύου! Το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο τώρα, απολογήθηκε για το πρόβλημα και υποσχέθηκε πως έχει  βρεθεί ήδη λύση για το ζήτημα.

Φαίνεται πως το ζήτημα βρισκόταν  στο image scraping tool του κοινωνικού δικτύου,  το οποίο αυτόματα εντοπίζει φωτογραφίες συνδεδεμένες με τα links για το περιεχόμενο μέσα στις δημοσιεύσεις. Το εργαλείο υποτίθεται πως βοηθάει τους χρήστες να παρουσιάζουν links με άλλη φωτγραφία απ’ αυτή που περιέχεται στον σύνδεσμο. Η ανάρτηση, μαζί με την φωτογραφία, τότε εμφανίζεται στα timelines των φίλων του χρήστη.

facebook-error

Οι εκδότες που χρησιμοποιούν το δίκτυο για να προμοτάρουν το περιεχόμενό τους, δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι για τις επιπτώσεις του θέματος, στις επιχειρήσεις τους.

«Ένα σφάλμα στο σύστημά μας, το οποίο βοηθά στον αποκλεισμό ανεπιθύμητων συνδέσεων στο network μας, εντόπισε εσφαλμένα ορισμένα URL ως ακατάλληλες ή κακόβουλες. Ως εκ τούτου, κάποια ήδη δημοσιευμένα posts να γίνουν hide, και κάποια άλλα να διαγραφούν ολοκληρωτικά.» ανέφερε εκπρόσωπος του δημοφιλούς social network σε μια δήλωση του. «Έχουμε λύσει το πρόβλημα και οι υπόλοιπες διευθύνσεις URL έχουν πλέον ξεμπλοκαριστεί. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.» συνεχίζει.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS