ΑρχικήsecurityΤα τελευταία Windows updates του 2014

Τα τελευταία Windows updates του 2014

Windows Update

Η Microsoft έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία Windows update, του έτους για κενά ασφαλείας, τόσο στα Windows, όσο και στον Internet Explorer.

Συνολικά επτά δελτία ασφαλείας βγήκαν αυτό το μήνα, τρία εκ των οποίων ήταν αρκετά κρίσιμη. Προφανώς, όλοι οι χρήστες συνιστάται να εγκαταστήσουν αυτές τις ενημερώσεις το συντομότερο, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι τα δεδομένα τους δεν βρίσκονται σε κίνδυνο όταν χρησιμοποιούν λογισμικό της Microsoft.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Internet Explorer αλλά και το Microsoft Office έχουν λάβει σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας, οπότε σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα δύο προϊόντα, βεβαιωθείτε ότι θα εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις αυτές το συντομότερο.

Στην περίπτωση του IE, η Microsoft αναφέρει ότι έχει επιδιορθωθεί ένα ελάττωμα εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι είστε απόλυτα ασφαλής, μόλις εγκαταστήσετε τα νέα patches.

Η εταιρεία προειδοποιεί ότι αυτές οι ευπάθειες, οδηγούν συνήθως σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα που πρέπει να φορτωθεί στον Internet Explorer. Μόλις ο χρήστης επισκέπτεται την ειδικά κατασκευασμένη ιστοσελίδα, ο εισβολέας θα μπορούσε να πάρει τα ίδια προνόμια ως τρέχοντας χρήστη και να κάνει αρκετή ζημιά σε προσωπικό υπολογιστή ή ακόμη χειρότερα εάν ο χρήστης είναι διαχειριστής κάποιου δικτύου, λόγος για τον οποίο προτρέπει όλους τους χρήστες να εγκαταστήσουν τα Windows updates το συντομότερο.

Ό, τι αφορά το Microsoft Office, ειδικοί σε θέματα ασφάλειας της εταιρείας ανακάλυψαν δύο θέματα ευπάθειας στο Microsoft Word και το Microsoft Office Web Apps, τα οποία και πάλι θα επιτρέψουν στον εισβολέα να πάρει τα ίδια δικαιώματα ως ο χρήστης.

Εκτός από τα παραπάνω Windows update, οι χρήστες του Internet Explorer λαμβάνουν επίσης μια νέα έκδοση του Flash Player που διορθώνει κρίσιμα σφάλματα που βρέθηκαν στο λογισμικό. Οι ενημερώσεις ασφαλείας γίνονται πλέον αυτόματα στους browsers, χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια από πλευράς του χρήστη.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS