ΑρχικήinetΗΠΑ: Οι έφηβοι στρέφονται σε ηλεκτρικά ποδήλατα - Απορρίπτουν τα αυτοκίνητα

ΗΠΑ: Οι έφηβοι στρέφονται σε ηλεκτρικά ποδήλατα – Απορρίπτουν τα αυτοκίνητα

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι αρκετά δημοφιλή στις ΗΠΑ εδώ και πάνω από μια δεκαετία, αλλά έχουν “απογειωθεί” τα τελευταία μόνο χρόνια, και ειδικά μεταξύ των εφήβων και των νεότερων γενικά ανθρώπων.

έφηβοι ηλεκτρικά ποδήλατα

Κάποτε θεωρούνταν εναλλακτική για τους ηλικιωμένους, αλλά τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν πλέον κερδίσει σχεδόν κάθε ηλικιακή ομάδα. Υπάρχουν ηλεκτρικά ποδήλατα ισορροπίας για νήπια, παιδικά μοντέλα, ηλεκτρικά ποδήλατα δημοφιλή στους εφήβους, μοντέλα για το ευρύ κοινό και μοντέλα/εταιρείες που απευθύνονται σε μεγαλύτερους αναβάτες.

Δείτε επίσης: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα αντικαθιστούν τα εταιρικά αυτοκίνητα

Παλιότερα στις ΗΠΑ, οι έφηβοι ανυπομονούσαν να φτάσουν στα 16 τους χρόνια για να πάρουν το πολυπόθητο δίπλωμα αυτοκινήτου. Σήμερα, όμως, οι περισσότεροι στρέφονται στα ηλεκτρικά ποδήλατα. Κάποιοι γονείς ανησυχούν, ενώ άλλοι έχουν αγκαλιάσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στους εφήβους τους. Τα παιδιά μπορούν να μετακινούνται από το σπίτι στο σχολείο και σε άλλες δραστηριότητες, χωρίς να πιάνουν το τιμόνι από τόσο μικρή ηλικία.

Γιατί οι έφηβοι προτιμούν τα ηλεκτρικά ποδήλατα από τα αυτοκίνητα;

Οικονομικοί παράγοντες

Για πολλούς εφήβους και τις οικογένειές τους, το κόστος ιδιοκτησίας αυτοκινήτου είναι σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας. Από την τιμή του ίδιου του οχήματος μέχρι την ασφάλιση, τα καύσιμα και τη συντήρηση, τα έξοδα είναι πολλά.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποτελούν σίγουρα μια πιο οικονομική εναλλακτική. Η τιμή αγοράς είναι σημαντικά χαμηλότερη και το λειτουργικό κόστος είναι σχεδόν μηδενικό.

Ανεξαρτησία και ευκολία

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα παρέχουν επίσης ένα επίπεδο ανεξαρτησίας που επιθυμούν πολλοί έφηβοι. Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα, τα οποία απαιτούν άδεια οδήγησης και συχνά γονική επίβλεψη, τα ηλεκτρικά πoδήλατα είναι ένα όχημα που μπορούν να πάρουν ανά πάσα στιγμή. Οι περισσότεροι ξέρουν να κάνουν ποδήλατο από όταν είναι μικρά παιδιά.

Δείτε επίσης: Hopper: Ένα ιδιαίτερο όχημα – Μισό αυτοκίνητο, μισό ποδήλατο

Ωστόσο, τα μαθήματα εκπαίδευσης οδηγών που έχουν σχεδιαστεί για ποδηλάτες ενθαρρύνονται ιδιαίτερα για εφήβους. Οι κανόνες του δρόμου ισχύουν εξίσου για τους ποδηλάτες και τους οδηγούς αυτοκινήτων και η μη εκμάθηση των κανόνων δεν αποτελεί δικαιολογία για την παραβίασή τους.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια των αναβατών είναι πολύ σημαντική. Πολλές πόλεις προσαρμόζονται στην αύξηση της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων, επεκτείνοντας τις λωρίδες ποδηλάτων και εφαρμόζοντας αυστηρότερους κανονισμούς για την ασφάλεια των ποδηλατών.

Τα κράνη, ο σωστός φωτισμός και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικά στοιχεία της ασφαλούς οδήγησης και συνιστώνται ιδιαίτερα για τους εφήβους που το χρησιμοποιούν τακτικά.

Ωστόσο, πολλοί θεωρούν τα ποδήλατα πιο ασφαλή από τα αυτοκίνητα, ειδικά όταν οι οδηγοί είναι έφηβοι.

Δείτε επίσης: Έρχεται cargo ηλεκτρικό ποδήλατο που φορτίζει με ηλιακή ενέργεια

ΗΠΑ: Οι έφηβοι στρέφονται σε ηλεκτρικά ποδήλατα

Περιβαλλοντική συνείδηση

Οι σημερινοί έφηβοι έχουν μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση σε σχέση με την παλιότερη γενιά. Η κλιματική αλλαγή και η σημασία της βιώσιμης διαβίωσης κάνουν πολλούς νέους να στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση.

Επιπλέον, η χρήση e-bikes μειώνει την ηχορύπανση στις πόλεις. Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες, τα e-bikes λειτουργούν σχεδόν αθόρυβα, συμβάλλοντας σε ένα πιο ήσυχο και ευχάριστο αστικό περιβάλλον.

Υγεία

Τα e-bikes προωθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να επιλέγουν το ποδήλατο αντί για το αυτοκίνητο. Αυτό όχι μόνο μειώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά βελτιώνει και την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS