ΑρχικήinetΤο Android ξεπέρασε το iPhone στις ενεργοποιήσεις smartphone

Το Android ξεπέρασε το iPhone στις ενεργοποιήσεις smartphone

Οι νέες ενεργοποιήσεις iPhone έχουν πέσει σε χαμηλό επίπεδο όπως έχει παρατηρηθεί στην αγορά smartphone των ΗΠΑ τα τελευταία έξι χρόνια σε αντίθεση με τα Android, σύμφωνα με τη νέα έκθεση Consumer Intelligence Research Partners (CIRP).

Δείτε επίσης: SoumniBot: Προσοχή! Νέο Android banking malware

Android iPhone

Ενώ το CIRP σημειώνει ότι η εγκατεστημένη βάση smartphone της Apple είναι υψηλότερη από τις καταγεγραμμένες ενεργοποιήσεις, τα στοιχεία δείχνουν ότι το μερίδιό της στις νέες ενεργοποιήσεις iPhone μειώθηκε από 40% σε 33% το περασμένο έτος, υποδηλώνοντας μια μετατόπιση από τα υψηλότερα μερίδια αγοράς που απολάμβανε η Apple τα προηγούμενα χρόνια.

Ιστορικά, την εποχή που ανταγωνιστές όπως τα Android τηλέφωνα Blackberry και Windows ήταν πιο διαδεδομένα, το μερίδιο ενεργοποίησης του iPhone κυμαινόταν γύρω στο ένα τρίτο. Αυτό αυξήθηκε σταθερά μέχρι το πρώτο έτος της πανδημίας του COVID-19, όταν διάφοροι παράγοντες συνέβαλαν στην απότομη αύξηση των ενεργοποιήσεων. Ωστόσο, το μερίδιο iPhone της Apple φαίνεται να έχει επανέλθει στο μακροπρόθεσμο μέσο όρο, με δύο στις τρεις νέες ενεργοποιήσεις smartphone να είναι τώρα από συσκευές Android.

Δείτε ακόμα: Πώς να χρησιμοποιήσετε το NameDrop στο iPhone

Το CIRP υποδηλώνει ότι η πτώση οφείλεται στην αυξημένη τιμή των σύγχρονων smartphone καθώς και στην καλύτερη ανθεκτικότητα. Ενώ η καινοτομία έχει επιβραδυνθεί, σημειώθηκε μια μετατόπιση από τις διετείς επιδοτούμενες αγορές σε πιο διαφανή σχέδια αγορών, γεγονός που ώθησε τους καταναλωτές να κρατήσουν τις συσκευές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτή η τάση φαίνεται να επηρεάζει τις πωλήσεις iPhone πιο σημαντικά από εκείνες των συσκευών Android, υποδηλώνοντας ότι η Apple μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσει τη στρατηγική της για να ανακτήσει τη δυναμική της στην αγορά.

Δείτε επίσης: iPhone 17: Ήρθε η ώρα για την αναβάθμιση οθόνης που χρόνια περιμέναμε;

Η έκθεση καλύπτει μια περίοδο 12 μηνών που λήγει κάθε τρίμηνο και περιλαμβάνει δεδομένα από την τριμηνιαία έρευνα του CIRP για πελάτες κινητών τηλεφώνων. Ο στόχος αυτής της προσέγγισης είναι να αφαιρεθούν οι εποχιακές αιχμές που συνδέονται συνήθως με την κυκλοφορία νέων συσκευών και τις εορταστικές εκπτώσεις, παρέχοντας μια σαφέστερη εικόνα των συνεχιζόμενων τάσεων, σύμφωνα με την εταιρεία.

Πηγή: macrumors

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS