ΑρχικήinetEπισκέπτες της νήσου του Epstein εκτέθηκαν μέσω Data Broker

Eπισκέπτες της νήσου του Epstein εκτέθηκαν μέσω Data Broker

Περίπου 200 συσκευές ατόμων που επισκέφθηκαν το φημισμένο “νησί του παιδεραστήJeffrey Epstein τα χρόνια πριν τον θάνατό του, άφησαν ένα αόρατο ίχνος δεδομένων που οδηγεί στα σπίτια και τα γραφεία τους. Χάρτες αυτών των επισκέψεων, που δημιουργήθηκαν από έναν διεθνή μεσίτη δεδομένων που συνδέεται με τη βιομηχανία άμυνας, ανακαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το WIRED. Τα έγγραφα καταγράφουν τα ταξίδια πλούσιων και ατόμων με επιρροή, στο νησί του καταδικασμένου Epstein.

Δείτε επίσης: Αλέξανδρος Κοψιάλης: Παγιδεύει 43χρονο παιδεραστή που θέλει να συνευρεθεί με 13χρονη

Epstein

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την Near Intelligence, έναν μεσίτη δεδομένων τοποθεσίας που έχει κατηγορηθελι για καή διαχείριση και απάτη, αποκαλύπτουν με υψηλή ακρίβεια τις κατοικίες πολλών επισκεπτών του Little Saint James, μιας ιδιοκτησίας στα United States Virgin Islands, όπου ο Epstein κατηγορείται ότι παρενοχλούσε, κακοποιούσε και διακινούσε γυναίκες και κορίτσια.

Κάποια κορίτσια, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ήταν μόλις 14 ετών. Ο πρώην γενικός εισαγγελέας των United States Virgin Islands υποστήριξε ότι κορίτσια μόλις 12 ετών διακινήθηκαν στον Epstein από αυτούς που ανήκαν στον εκλεκτό κοινωνικό του κύκλο.

Οι συντεταγμένες που συλλέχθηκαν από την Near Intelligence και που έμειναν εκτεθειμένες στο διαδίκτυο εντοπίζουν τις τοποθεσίες με ακρίβεια μερικών εκατοστών. Οι επισκέπτες παρακολουθήθηκαν καθώς μετακινούνταν από το Ritz-Carlton στο γειτονικό νησί St. Thomas, σε ένα λιμάνι που κάποτε ανήκε στον Epstein και φιλοξενεί μια “εντυπωσιακή γκάμα” από σκάφη αναψυχής και μεγάλα γιοτ. Τα δεδομένα εντόπισαν τις μετακινήσεις τους καθώς μεταφερόντουσαν στο λιμάνι του Epstein στο Little St. James, αποκαλύπτοντας τις ακριβείς διαδρομές που ακολούθησαν προς το νησί.

Δείτε ακόμα: Η Lidl ανακαλεί παιδικά σνακ PAW Patrol επειδή στη συσκευασία έχει Url με πορνογραφικό περιεχόμενο

Λίγα είναι γνωστά δημοσίως για τις δραστηριότητες του Epstein την δεκαετία πριν από τη σύλληψή του το 2019. Η πλειονότητα των γυναικών που προέβησαν εκείνη τη χρονιά σε κατηγορίες εναντίον του καταδικασμένου παιδεραστή στο δικαστήριο, δηλώνουν ότι υπέστησαν επίθεση στα ’90s και στις αρχές του 2000.

Η πληροφορία σχετικά με τους επισκέπτες του Epstein παρήχθη χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα ευφυΐας που πριν αποκαλούνταν Vista, η οποία τώρα έχει ενσωματωθεί σε ένα προϊόν που ονομάζεται Pinnacle. Το WIRED ανακάλυψε αρκετές λεγόμενες αναφορές Vista ενώ εξέταζε τον δημόσια προσβάσιμο κώδικα του Pinnacle. Ενώ οι συγκεκριμένες διευθύνσεις URL για τις αναφορές είναι δύσκολο να βρεθούν, οι web crawlers της Google κατάφεραν να εντοπίσουν τουλάχιστον δύο άλλες δημόσια προσβάσιμες αναφορές Vista: μία που περιορίζει γεωγραφικά το Westfield Mall της Ολλανδίας και μία που στοχεύει το Saipan-Ledo Park στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Δείτε επίσης: Πατέρας έστειλε γυμνή φωτογραφία του γιού του σε γιατρό. Κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφία

Ενώ πολλές από τις συντεταγμένες που καταγράφονται από το Near δείχνουν προς κατοικίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, άλλες δείχνουν προς περιοχές χαμηλότερου εισοδήματος, όπου είναι γνωστό ότι έζησαν και φοίτησαν θύματα του Epstein, συμπεριλαμβανομένων περιοχών στο West Palm Beach της Φλόριντα, όπου η αστυνομία και ένας ιδιωτικός ερευνητής δηλώνουν ότι εντόπισαν περίπου 40 από τα θύματα του Epstein.

Πηγή: wired

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS