ΑρχικήinetDell απολύσεις: 13.000 υπάλληλοι απομακρύνθηκαν σε ένα χρόνο

Dell απολύσεις: 13.000 υπάλληλοι απομακρύνθηκαν σε ένα χρόνο

Η Dell αποκάλυψε ότι έχει πλέον 120.000 εργαζόμενους (μετά από πολλές απολύσεις), δηλαδή περίπου 13.000 λιγότερους από ό,τι είχε στις αρχές του 2023.

Dell απολύσεις

Σύμφωνα με μια έκθεση της εταιρείας προς την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, στις 2 Φεβρουαρίου, υπήρχαν 120.000 εργαζόμενοι στη μισθοδοσία. Στις 3 Φεβρουαρίου πέρυσι, η Dell είχε ανακοινώσει ότι το εργατικό της δυναμικό ήταν 133.000. Η Dell είχε πει ότι θα προχωρούσε σε κάποιες απολύσεις το περασμένο έτος, αλλά η μείωση κατά 13.000 ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Δείτε επίσης: Insomniac για απολύσεις της PlayStation: ‘Χωρίς προηγούμενο’

Στην έκθεσή της, η εταιρεία λέει ότι έχει λάβει μέτρα για τη μείωση του κόστους, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των προσλήψεων, των αναδιοργανώσεων των εργαζομένων και άλλων ενεργειών.

Όταν η Dell ανακοίνωσε ότι θα περικόψει θέσεις εργασίας λόγω της πτώσης της ζήτησης για υπολογιστές, αναμενόταν ότι θα επηρεαστούν περίπου 6.650 εργαζόμενοι. Ωστόσο, τα νέα νούμερα δείχνουν ότι απομακρύνθηκαν σχεδόν οι διπλάσιοι υπάλληλοι.

Δείτε επίσης: Forvia: Ο προμηθευτής των Tesla και Ford προχωρά σε απολύσεις

Οι περισσότερες απολύσεις μπορεί να οφείλονται σε ακόμα πιο χαμηλές πωλήσεις υπολογιστών. Μόνο ένα μήνα μετά τις απολύσεις του Φεβρουαρίου εκείνου του έτους, η IDC μείωσε την πρόβλεψή της για αποστολές υπολογιστών και tablet κατά 26 εκατομμύρια. Ωστόσο, η εμφάνιση συστημάτων με δυνατότητες AI αναμένεται να αναζωογονήσει την αγορά των υπολογιστών, κάτι που θα βοηθήσει και την Dell. Η IDC προβλέπει ότι το 2024 θα σημειωθεί άνοδος 3,7%.

Με τις μαζικές απολύσεις, η Dell μάλλον επεδίωξε την ενίσχυση της αποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητάς της στην αγορά. Οι απολύσεις οδηγούν σε μείωση των λειτουργικών δαπανών και επιτρέπουν στην εταιρεία να επενδύσει περισσότερο σε καινοτόμες τεχνολογίες και νέα προϊόντα.

Δείτε επίσης: Η Mozilla προχωρά σε απολύσεις και αναδιοργάνωση

Ωστόσο, η Dell θα πρέπει να διαχειριστεί προσεκτικά τις επιπτώσεις αυτής της μείωσης του εργατικού δυναμικού. Η απώλεια εμπειρογνωμοσύνης και ταλέντου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγικότητα και την ικανότητα της εταιρείας να προσαρμοστεί σε νέες αγοραστικές τάσεις.

Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η εικόνα της εταιρείας και η αντίδραση των πελατών. Οι απολύσεις μπορεί να προκαλέσουν αρνητικές αντιδράσεις και να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη των πελατών στην Dell.

Τέλος, η Dell θα πρέπει να επανεξετάσει τις στρατηγικές της για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της. Η επένδυση στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των υπαρχόντων εργαζομένων μπορεί να αποτελέσει κρίσιμη πτυχή για την επιβίωση και την ανάπτυξη της εταιρείας στο μέλλον.

Πηγή: www.theregister.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS