ΑρχικήsecurityAcer Philippines: Παραβίαση δεδομένων εργαζομένων

Acer Philippines: Παραβίαση δεδομένων εργαζομένων

Η Acer Philippines επιβεβαίωσε παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει εργαζομένους, αφού κλάπηκαν δεδομένα, μέσω επίθεσης σε τρίτο προμηθευτή. Ο επιτιθέμενος φαίνεται πως διέρρευσε τα δεδομένα σε hacking φόρουμ.

Acer Παραβίαση δεδομένων

Ο επιτιθέμενος, γνωστός ως “ph1ns“, δημοσίευσε έναν σύνδεσμο για τη λήψη μιας κλεμμένης βάσης δεδομένων που περιέχει δεδομένα εργαζομένων της Acer. Σύμφωνα με το BleepingComputer, ο ph1ns είπε ότι δεν επρόκειτο για επίθεση ransomware αλλά για απλή κλοπή δεδομένων. Επιπλέον, δεν ήταν στόχος ο εκβιασμός της εταιρείας.

Το BleepingComputer λέει ότι ένας εκπρόσωπος της Acer Philippines επιβεβαίωσε ότι τα δεδομένα που βρέθηκαν στο hacking φόρουμ είναι δικά τους, αλλά δεν αποκτήθηκαν απευθείας από τα συστήματα της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Roku: Παραβίαση χιλιάδων λογαριασμών και δεδομένων

Γνωρίζουμε ότι ένας από τους εξωτερικούς προμηθευτές μας στις Φιλιππίνες υπέστη παραβίαση δεδομένων και, ως αποτέλεσμα, ένα περιορισμένο σύνολο δεδομένων εργαζομένων έχει παραβιαστεί“, είπε ο εκπρόσωπος στο BleepingComputer.

Ενώ συνεργαζόμαστε με τον προμηθευτή, τους ειδικούς στον κυβερνοχώρο και τις αρχές επιβολής του νόμου, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν έχουν επηρεαστεί δεδομένα πελατών και δεν υπάρχουν στοιχεία για παραβίαση των συστημάτων της Acer“.

Η Acer Philippines έκανε μια σχετική ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), όπου τόνισε επίσης ότι δεν επηρεάστηκαν τα δεδομένα πελατών και τα συστήματα της εταιρείας.

Δείτε επίσης: EquiLend Holdings: Παραβίαση δεδομένων υπαλλήλων

Η παραβίαση δεδομένων των εργαζομένων της Acer έχει αναφερθεί στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (NPC) και στο Κέντρο Διερεύνησης και Συντονισμού του Κυβερνοεγκλήματος (CICC) στις Φιλιππίνες και διεξάγεται έρευνα.

Οι επιπτώσεις της παραβίασης δεδομένων για τους εργαζόμενους της Acer Philippines μπορεί να είναι πολλαπλές και σοβαρές. Η διαρροή προσωπικών δεδομένων μπορεί να οδηγήσει σε καταχρήσεις των πληροφοριών αυτών από κακόβουλους παράγοντες. Οι εργαζόμενοι μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως η κλοπή ταυτότητας, η απάτη πιστωτικής κάρτας ή ακόμη και η κλοπή περιουσιακών στοιχείων. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους.

Δείτε επίσης: WordPress sites χρησιμοποιούν browsers επισκεπτών για παραβίαση άλλων sites

Επιπλέον, η διαρροή αυτή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εμπιστοσύνης από την πλευρά των εργαζομένων προς την εταιρεία. Μπορεί η παραβίαση να οφείλεται σε παραβίαση τρίτου, ωστόσο, οι εργαζόμενοι θα επηρεαστούν και μπορεί να μειωθεί η παραγωγικότητά τους.

Τέλος, οι εργαζόμενοι της Acer Philippines μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην προσωπική τους ζωή, όπως άγχος και στρες, λόγω της αβεβαιότητας και της ανησυχίας που προκαλεί η διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS