ΑρχικήReviewsGitHub Copilot Enterprise: Νέος AI Assistant προγραμματισμού

GitHub Copilot Enterprise: Νέος AI Assistant προγραμματισμού

Το GitHub κυκλοφορεί το ‘Copilot Enterprise’, ένα AI Assistant (βοηθός προγραμματισμού τεχνητής νοημοσύνης) για επιχειρήσεις.

GitHub Copilot Enterprise
βοηθός προγραμματισμού τεχνητής νοημοσύνης

Το GitHub, μια κορυφαία πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού ανοικτού κώδικα, παρουσίασε σήμερα ένα νέο προϊόν που στοχεύει στο να βοηθήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στα έργα προγραμματισμού τους.

Δείτε επίσης: CEO της Nvidia προς παιδιά: Χάρη στην AI, δεν χρειάζεται να μάθετε coding

Το προϊόν, που ονομάζεται GitHub Copilot Enterprise, είναι ένας τεχνητός νοημοσύνης βοηθός που μπορεί να παράγει προτάσεις κώδικα, να απαντάει σε ερωτήσεις και να συνοψίζει αλλαγές βασιζόμενος στον κώδικα και στα πρότυπα της οργάνωσης. Οι ειδικοί λένε ότι η νέα αυτή προσφορά σηματοδοτεί μια σεισμική μετατόπιση στον τρόπο λειτουργίας των ομάδων μηχανικών λογισμικού στο άμεσο μέλλον, θέτοντας ουσιαστικά έναν τεχνητό προγραμματιστή σε κάθε πλευρά του προγραμματιστή.

“Κινούμαστε από μια ψηφιακή μετατροπή σε έναν μετασχηματισμό της τεχνητής νοημοσύνης για πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις,” δήλωσε ο Mario Rodriguez, αντιπρόεδρος προϊόντων του GitHub, σε συνέντευξη με το VentureBeat. “Μπορεί ακόμα να γίνει μια πολικότητα παραγωγικότητας μεταξύ αυτών που το χρησιμοποιούν και αυτών που δεν το χρησιμοποιούν.”

Ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη του GitHub σε όλο τον κύκλο ζωής του λογισμικού

Ο Rodriguez εξήγησε ότι το Copilot Enterprise υπερβαίνει κατά πολύ το δωρεάν εργαλείο Copilot του GitHub με την ενσωμάτωση σε όλο τον κύκλο ζωής της ανάπτυξης λογισμικού.

Παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις κώδικα βασισμένες στον δικό κώδικα μιας οργάνωσης, απαντάει σε ερωτήσεις σχετικά με εσωτερικά συστήματα σε απλά Αγγλικά και δημιουργεί περιλήψεις των αλλαγών στον κώδικα – εξοικονομώντας ώρες χειροκίνητης εργασίας των προγραμματιστών.

Δείτε ακόμα: Η Oppo παρουσίασε τα γυαλιά Oppo Air Glass 3

Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα, παρακολουθώντας αυτό το σύντομο βίντεο:

Το Copilot Enterprise ενσωματώνει επίσης τις βέλτιστες πρακτικές και την τεκμηρίωση της εταιρείας μέσω “βάσεων γνώσης”, επιτρέποντας σε αυτό να καθοδηγεί τους προγραμματιστές προς τυποποιημένες προσεγγίσεις.

“Τώρα, τα μέλη της ομάδας μπορούν να ξεπεράσουν τα τείχη και να μοιραστούν τη συλλογική γνώση,” δήλωσε ο Rodriguez. “Το Copilot Enterprise θα επιβάλει τις βέλτιστες πρακτικές της οργάνωσης και της επιχείρησης.”

Δείτε επίσης: Η Dell υπόσχεται: Κάθε PC θα είναι ένα AI PC

Το GitHub Copilot Enterprise ηγείται και αποτελεί υπόδειγμα για περισσότερα εργαλεία προγραμματισμού με τεχνητή νοημοσύνη

Η κυκλοφορία του Copilot Enterprise έρχεται μόλις ένα χρόνο μετά το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων χρηστών από το GitHub, καθιερώνοντάς το ως βιομηχανικό πρότυπο για τη συνεργασία στο λογισμικό.

Η πρώιμη δοκιμή από εταίρους όπως η Accenture έχει βρει τεράστια κέρδη παραγωγικότητας από εργαλεία προγραμματισμού με τεχνητή νοημοσύνη όπως το Copilot Enterprise.

“Μόνο με την αυτόματη συμπλήρωση, βλέπουν στους 50.000 προγραμματιστές τους μια αύξηση κατά 50% στην δημιουργηκότητα,” δήλωσε ο Rodriguez. “Τώρα φανταστείτε την ενσωμάτωση κάθε μέρους αυτού του κύκλου ζωής του λογισμικού με το Copilot – γι’ αυτό νομίζουμε ότι μετακινούμαστε από την ψηφιακή μετασχηματισμό στον μετασχηματισμό της τεχνητής νοημοσύνης.”

GitHub Copilot Enterprise
βοηθός προγραμματισμού τεχνητής νοημοσύνης

Το GitHub επενδύει σημαντικά στις υπεύθυνες πρακτικές της τεχνητής νοημοσύνης

Ωστόσο, το GitHub αντιμετωπίζει επίσης την κριτική ότι ο κώδικας που παράγεται από την τεχνητή νοημοσύνη λείπει από πρωτοτυπία ή ακόμα εισάγει νέα σφάλματα.

Ο Rodriguez απέρριψε απερίφραστα αυτήν την κριτική. “Πιστεύουμε ότι η δημιουργικότητα των ανθρώπων θα συνεχίσει να επιταχύνεται,” είπε. “Το Copilot είναι ένα εργαλείο όπου ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο. Ελπίζω ότι ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο θα ενισχύσει τη δημιουργικότητα και θα συνεχίσει να προωθεί την κοινωνία μπροστά.”

Το GitHub σχεδιάζει σημαντικές επενδύσεις στις υπεύθυνες πρακτικές της τεχνητής νοημοσύνης για να διασφαλίσει ότι το Copilot Enterprise ενισχύει τους προγραμματιστές χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες.

“Δεν θέλουμε να οδηγήσουμε την ανθρωπότητα προς τα πίσω, αλλά πραγματικά να την προαγάγουμε προς τα εμπρός,” τόνισε ο Rodriguez.

Πηγή: venturebeat

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS