ΑρχικήsecurityiOS 17.4: Απενεργοποιείται η λειτουργία PWA στην Ε.Ε

iOS 17.4: Απενεργοποιείται η λειτουργία PWA στην Ε.Ε

Η Apple επιβεβαιώνει ότι το iOS 17.4 απενεργοποιεί τις εφαρμογές Web της αρχικής οθόνης (PWA) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ios 17.4 apple

Η δεύτερη έκδοση beta του iOS 17.4 απενεργοποίησε τη λειτουργικότητα των Προοδευτικών Εφαρμογών Ιστού (PWA) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε ακόμη: iOS 17.4: Νέα δυνατότητα «Virtual Card Number» στο Apple Cash

Η Apple επιβεβαίωσε ότι αυτή η αλλαγή δεν θα αναιρεθεί, λόγω της υποστήριξης για εναλλακτικές μηχανές περιήγησης και λόγω ζητημάτων ασφαλείας. Οι PWA χρησιμοποιούν το WebKit και την αρχιτεκτονική ασφαλείας του iOS, προσαρμοζόμενες στο μοντέλο απορρήτου και ασφαλείας της πλατφόρμας. Οι αυστηροί κανονισμοί προστασίας δεδομένων, όπως η απομόνωση αποθήκευσης και οι προτροπές συστήματος για πρόσβαση σε ευαίσθητες λειτουργίες, θεωρούνται κρίσιμοι. Παρόλο που υπάρχουν εικασίες για προσωρινή αλλαγή ή σφάλμα, η Apple επιβεβαιώνει ότι οι PWA δεν θα επαναφερθούν, λόγω της ανάγκης για συμμόρφωση με τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας και απορρήτου της πλατφόρμας της.

Η Apple υποστηρίζει ότι κακόβουλες εφαρμογές Ιστού μπορούν να διαβάσουν δεδομένα από άλλες εφαρμογές Ιστού και να έχουν πρόσβαση στην κάμερα, το μικρόφωνο και την τοποθεσία ενός χρήστη χωρίς τη συγκατάθεσή του. Για να αντιμετωπίσει αυτά τα θέματα ασφαλείας, η Apple θα πρέπει να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική ενσωμάτωσης, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό λόγω των απαιτήσεων του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές και επειδή οι εφαρμογές ιστού Home Screen δεν χρησιμοποιούνται από πολλούς χρήστες.

“Το iOS παρέχει παραδοσιακή υποστήριξη για εφαρμογές Ιστού Αρχικής Οθόνης μέσω του WebKit και της αρχιτεκτονικής ασφαλείας του. Αυτή η ενσωμάτωση εξασφαλίζει ότι οι εφαρμογές ιστού της αρχικής οθόνης τηρούν το μοντέλο ασφαλείας και απορρήτου που εφαρμόζεται στο iOS, συμπεριλαμβανομένης της απομόνωσης του χώρου αποθήκευσης και της επιβολής των προτροπών του συστήματος για πρόσβαση σε δυνατότητες που επηρεάζουν το απόρρητο ανά ιστότοπο.

Χωρίς τη συγκεκριμένη μέθοδο απομόνωσης και περιορισμού, κακόβουλες ιστοσελίδες θα μπορούσαν να ανακτήσουν δεδομένα από άλλες ιστοσελίδες και να αποκτήσουν πρόσβαση στην κάμερα, το μικρόφωνο ή την τοποθεσία ενός χρήστη χωρίς τη συναίνεσή τους. Επιπλέον, οι περιηγητές θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν εφαρμογές στο σύστημα χωρίς την γνώμη ή τη συναίνεση των χρηστών. Η αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων ασφάλειας και απορρήτου που σχετίζονται με τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν εναλλακτικούς περιηγητές θα απαιτούσε μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική ενοποίησης, που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο iOS και δεν θα ήταν πρακτικό να υλοποιηθεί, λαμβάνοντας υπόψη και τις άλλες απαιτήσεις του DMA και τον περιορισμένο βαθμό υιοθέτησης των ιστοσελίδων αρχικής οθόνης. Έτσι, για να συμμορφωθούμε με τις απαιτήσεις του DMA, αποφασίσαμε να καταργήσουμε τη λειτουργία των ιστοσελίδων αρχικής οθόνης στην ΕΕ.”

ios 17.4

Διαβάστε επίσης: Apple: Νέα λειτουργία μεταγραφής Podcast στο iOS 17.4

Η ενημέρωση των ιστοσελίδων εφαρμογών στην αρχική οθόνη συνοδεύεται από πολλές άλλες αλλαγές στο App Store στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Apple επιτρέπει πλέον εναλλακτικές αγορές εφαρμογών, διαφορετικούς τρόπους πληρωμής, διαφορετικά προγράμματα περιήγησης και άλλες δυνατότητες.

Πηγή: macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS