ΑρχικήinetΗ Cisco ίσως απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους λόγω αναδιοργάνωσης

Η Cisco ίσως απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους λόγω αναδιοργάνωσης

Παρακολουθώντας τα βήματα άλλων παγκόσμιων προμηθευτών τηλεπικοινωνιών, η Cisco ενδέχεται να αναδιοργανώσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και να απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους λόγω αυτού.

Δείτε επίσης: Η Cisco εξαγοράζει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Splunk

Cisco απολύσεις

Η Cisco, ο γίγαντας του δικτύου, σχεδιάζει να αναδιοργανώσει την επιχείρησή της, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

Σύμφωνα με την αναφορά του Reuters, τα σχέδια αναδιοργάνωσης αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα. Η Cisco είχε σχεδιάσει να επικεντρωθεί σε περιοχές υψηλής ανάπτυξης. Ωστόσο, η αναφορά δεν καθορίζει αυτές τις περιοχές υψηλής ανάπτυξης ή τον αριθμό των υπαλλήλων που πιθανόν να απολυθούν. Η Cisco είχε 84.900 υπαλλήλους σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2023.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Cisco είχε ανακοινώσει μια αναδιάρθρωση που περιλάμβανε μια πληρωμή ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων για αποζημιώσεις και σχετικές χρεώσεις. “Η απόφαση της Cisco να αναδιοργανωθεί και να απολύσει υπαλλήλους αποτελεί μέρος ενός γνωστού μοτίβου, όπως συνέβη τον Νοέμβριο του 2022, όπου περίπου το 5% του προσωπικού της απολύθηκε. Αυτή η αναδιοργάνωση είναι συχνά αποτέλεσμα της πολύπλοκης οργανωτικής δομής της Cisco, η οποία έχει εξελιχθεί μέσω πολλαπλών εξαγορών με το πέρασμα του χρόνου“, δήλωσε ο Thomas George, Πρόεδρος της CyberMedia Group και CMR.

Δείτε ακόμα: H Cisco διορθώνει ευπάθεια στο Cisco Emergency Responder

Εάν η Cisco προχωρήσει με την αναδιοργάνωση, θα ενταχθεί σε μια αυξανόμενη λίστα προμηθευτών τηλεπικοινωνιών που έχουν πρόσφατα απολύσει τους υπαλλήλους τους. Η φινλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nokia ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους ότι θα απολύσει 14.000 άτομα μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα στο τρίτο τρίμηνο του 2023.

Ένας ακόμη παγκόσμιος οδηγός της τηλεπικοινωνίας, η Ericsson, ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2023 ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 750 στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις επιχειρήσεις πεδίου. Η Adtran επίσης ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει απολύσεις σε όλες τις παγκόσμιες επιχειρήσεις της. Η Amdocs, μια εταιρεία λογισμικού και υπηρεσιών επικοινωνίας με έδρα το Ισραήλ, απέλυσε επίσης 2.000 υπαλλήλους, ή το 6,5% του παγκόσμιου προσωπικού της, πέρυσι.

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις επενδύσεις στο 5G. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της GSMA, το 5G θα αντιστοιχεί μόνο στο 25% των συνολικών συνδέσεων έως το 2025. Υπάρχει μια αυξανόμενη αντίληψη ότι διάφορες περιπτώσεις χρήσης του 5G, όπως ιδιωτικά δίκτυα, Σταθερή Ασύρματη Πρόσβαση (FWA) και Βιομηχανία 4.0, μεταξύ άλλων, θα χρειαστεί αρκετό χρόνο προτού βοηθήσουν τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να κερδίσουν χρήματα.

Δείτε επίσης: Cisco: Προειδοποιεί για μια νέα ευπάθεια στο λειτουργικό σύστημα IOS XE

Επιπλέον, ο ανταγωνισμός από παρόχους cloud όπως η Amazon Web Services και η Microsoft Azure επηρεάζει επίσης τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, όπως η Cisco.

Πώς επηρεάζουν οι απολύσεις την Cisco και τους εργαζόμενους;

Οι απολύσεις μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις τόσο στην εταιρεία όσο και στους εργαζόμενους. Από την πλευρά της εταιρείας, οι απολύσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση του κόστους εργασίας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσουν απώλεια ταλέντου και εμπειρογνωμοσύνης.

Από την άλλη πλευρά, για τους εργαζόμενους, η απόλυση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εισοδήματος, αύξηση του στρες και της ανασφάλειας για το μέλλον. Επιπλέον, οι απολυμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της εύρεσης νέας εργασίας, που μπορεί να είναι δύσκολη ανάλογα με την κατάσταση της αγοράς εργασίας.

Ακόμα, οι απολύσεις μπορούν να έχουν επίσης επιπτώσεις στο ηθικό των εργαζομένων που παραμένουν στην εταιρεία. Μπορεί να αισθάνονται ανασφάλεια για τη δική τους θέση εργασίας και να ανησυχούν για το μέλλον της εταιρείας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγικότητας και της δέσμευσης των εργαζομένων.

Τέλος, οι απολύσεις μπορούν να επηρεάσουν την εικόνα της Cisco στα μάτια του κοινού. Εάν οι απολύσεις διαχειριστούν με ανεπαρκή τρόπο, αυτό μπορεί να προκαλέσει αρνητικές δημόσιες σχέσεις και να βλάψει τη φήμη της εταιρείας.

Πηγή: networkworld

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS