ΑρχικήgamingXbox: Θα μπορείτε πλέον να παίζετε remotely με χειριστήρια αφής

Xbox: Θα μπορείτε πλέον να παίζετε remotely με χειριστήρια αφής

Η Microsoft ενσωματώνει χειριστήρια αφής στις εφαρμογές της Xbox για συσκευές iOS και Android.

xbox χειριστήρια αφής

Η εταιρεία λογισμικού άρχισε να δοκιμάζει τα χειριστήρια αφής σε beta εκδόσεις των εφαρμογών Xbox για κινητά αυτή την εβδομάδα. Αυτό επιτρέπει στους κατόχους Xbox να ελέγχουν remotely (εξ αποστάσεως) τις κονσόλες τους και να παίζουν παιχνίδια σε τηλέφωνα και ταμπλέτες χωρίς τη χρήση ελεγκτή Bluetooth.

Διαβάστε ακόμα: Microsoft: Απολύσεις 1900 υπαλλήλων σε Activision Blizzard και Xbox

Τα χειριστήρια αφής στην υπηρεσία Xbox Cloud Gaming της Microsoft είναι πανομοιότυπα με αυτά που βρίσκονται στην υπηρεσία, έχοντας απλώς μια επικάλυψη στην οθόνη. Αυτό σας επιτρέπει να πλοηγείστε remotely στο Xbox UI, αλλά και να ανοίξετε παιχνίδια και να τα μεταδώσετε όλα από τη δική σας κονσόλα, χωρίς την ανάγκη χειριστηρίου.

Τα χειριστήρια αφής είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά, κυρίως όταν παλιότερα ήταν απαραίτητη η χρήση ενός Bluetooth ελεγκτή για αυτή την remotely gaming εμπειρία. Φυσικά, ένας εξειδικευμένος ελεγκτής παραμένει μια πολύ βελτιωμένη επιλογή. Παρ’ όλα αυτά, πριν από μερικά χρόνια, η Microsoft ανέφερε ότι το 20% των παικτών Xbox Cloud Gaming χρησιμοποιούν αποκλειστικά τέτοιου είδους χειριστήρια αφής. Η Microsoft έχει προσθέσει προσαρμοσμένα χειριστήρια Xbox σε εκατοντάδες παιχνίδια Xbox και αυτά ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή σε τίτλους όπως Hades, Minecraft Dungeons και Yakuza: Like a Dragon στο παρελθόν.

Η Microsoft εφαρμόζει χειριστήρια αφής Xbox στη συσκευή Surface Duo με διπλή οθόνη, που μοιάζει περισσότερο με ένα Nintendo 3DS που εκτελεί παιχνίδια Xbox όταν τα χειριστήρια είναι ενεργοποιημένα. Αυτή η λειτουργία περιορίστηκε σε λίγους που αγόρασαν ένα Surface Duo, αλλά τώρα εκατομμύρια άλλοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτά σε συσκευές Android και iOS.

xbox χειριστήρια αφής Microsoft

Δείτε επίσης: Microsoft Xbox: Η εξέλιξη της δημοφιλούς κονσόλας video game

Επιπλέον, με τη Microsoft να ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια αποκλειστική εφαρμογή Xbox Cloud Gaming για iOS, αναμένεται να δούμε αυτή την εξέλιξη και στο iOS.

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS