ΑρχικήsecurityToronto Zoo: Προσωπικά στοιχεία υπαλλήλων κλάπηκαν λόγω ransomware

Toronto Zoo: Προσωπικά στοιχεία υπαλλήλων κλάπηκαν λόγω ransomware

Ο Ζωολογικός Κήπος του Τορόντο (Toronto Zoo) αναφέρει ότι ορισμένες προσωπικές πληροφορίες που ανήκουν σε τρέχοντες, πρώην και συνταξιούχους υπαλλήλους κλάπηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ransomware νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Δείτε επίσης: Πάνω από 40 χώρες θα υπογράψουν για να σταματήσουν να πληρώνουν λύτρα σε ransomware συμμορίες

Toronto Zoo

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη, το Toronto Zoo ανέφερε ότι, αν και είναι ακόμα στα πρώτα στάδια της έρευνας, πιστεύει ότι κάποια προσωπικά δεδομένα που ανήκουν στους υπαλλήλους του – που χρονολογούνται από το 1989 – εκλάπησαν, συμπεριλαμβανομένων πληροφορι0ών για παλαιότερα εισοδήματα, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ημερομηνίες γέννησης, τηλεφωνικούς αριθμούς και διευθύνσεις κατοικίας.

Βασιζόμενοι στις τρέχουσες πληροφορίες που διαθέτουμε, δεν πιστεύουμε ότι περιλαμβάνει προσωπικές τραπεζικές πληροφορίες, καθώς ο ζωολογικός κήπος δεν αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες στους διακομιστές μας“, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Toronto Zoo αναφέρει ότι συνεχίζει να διερευνά για να καθορίσει πώς επηρεάζονται τα μέλη του ζωολογικού κήπου, οι επισκέπτες, οι δωρητές και οι εθελοντές από την επίθεση, προσθέτοντας ότι θα ενημερώσει απευθείας τα άτομα βάσει των ευρημάτων της έρευνας.

Ο ζωολογικός κήπος, που δέχθηκε επίθεση στις 8 Ιανουαρίου, συνεργάζεται τώρα με την πόλη και μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας τρίτων για την επίλυση της κατάστασης και έχει αναφέρει την επίθεση ransomware στην αστυνομία του Τορόντο.

Δείτε ακόμα: Η Κομητεία Rock διερευνά επίθεση ransomware

Είναι απαράδεκτο και ανησυχητικό το γεγονός ότι φιλανθρωπικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί όπως ο Ζωολογικός Κήπος του Τορόντο και άλλοι οργανισμοί του δημόσιου τομέα είναι στόχος κυβερνοεπιθέσεων.

ransomware

“Η αποστολή μας είναι να συνδέουμε ανθρώπους, ζώα και την επιστήμη της διατήρησης για να αντιμετωπίσουμε την εξαφάνιση, όχι τους κυβερνοεγκληματίες. Αυτό ήταν ένα τραγικό γεγονός που επηρέασε απευθείας το τρέχον και πρώην προσωπικό μας και γι’ αυτό λυπούμαστε βαθιά.”

Ως μια ενεργή προσέγγιση, το Toronto Zoo ανακοίνωσε ότι προσφέρει σε όλο το υπάρχον, πρώην και συνταξιοδοτημένο προσωπικό του Ζωολογικού Κήπου ένα δωρεάν πακέτο παρακολούθησης πίστωσης διάρκειας δύο ετών, που επιτρέπει στον καθένα να ελέγχει για ενδείξεις απάτης ταυτότητας.

Οι συνταξιούχοι και πρώην υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου που ενδιαφέρονται να λάβουν την υπηρεσία καλούνται να επικοινωνήσουν με τον Ζωολογικό Κήπο του Τορόντο στο employee.support@torontozoo.ca.

Δείτε επίσης: Η Orbcomm αντιμετωπίζει επίθεση ransomware

Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στην αντιμετώπιση του ransomware;

Η πρώτη τάση που παρατηρείται είναι η ενίσχυση των προληπτικών μέτρων. Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί επενδύουν σε εκπαίδευση του προσωπικού τους για να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν τις επιθέσεις ransomware, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τις δυνατότητες ανίχνευσης απειλών και απόκρουσης επιθέσεων.

Επίσης, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής εκμάθησης για την ανίχνευση και την αντιμετώπιση των επιθέσεων ransomware αυξάνεται. Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να αναλύσουν τεράστια ποσά δεδομένων για να εντοπίσουν απειλές και να αντιδράσουν σε αυτές πιο γρήγορα από ό,τι οι άνθρωποι.

Τέλος, η χρήση της αποκρυπτογράφησης ως μέσο αντιμετώπισης του ransomware αυξάνεται. Οι ερευνητές ασφαλείας και οι εταιρείες κυβερνοασφάλειας αναπτύσσουν εργαλεία που μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα που έχουν κλειδωθεί από το ransomware, επιτρέποντας στους χρήστες να ανακτήσουν τα δεδομένα τους χωρίς να πληρώσουν τα απαιτούμενα λύτρα.

Πηγή: globalnews

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS