ΑρχικήinetiPhone επιβίωσε από πτώση από ύψος 16.000 ποδών

iPhone επιβίωσε από πτώση από ύψος 16.000 ποδών

Κατά τη διάρκεια μίας πτήσης της Alaska Airlines, σημειώθηκε περιστατικό αποσυμπίεσης στον αέρα, κατά το οποίο ένα iPhone και αρκετά άλλα αντικείμενα έπεσαν από ύψος 16.000 ποδών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το iPhone όχι μόνο επέζησε από τη σημαντική πτώση, αλλά βρέθηκε σε άριστη κατάσταση χωρίς καμία γρατζουνιά.

Δείτε επίσης: Πώς να βρείτε ένα χαμένο iPhone μέσω μιας συσκευής Android;

iPhone

Κατά τη διάρκεια της πτήσης από το Portland, Oregon στο Ontario, California, με την Alaska Airlines ASA 1282, συνέβη ένα δυσάρεστο περιστατικό. Το παράθυρο του αεροπλάνου έσπασε, με αποτέλεσμα την απότομη εκτόξευση τηλεφώνων και άλλων μικρών αντικειμένων στον αέρα.

Ο Sean Bates, ένας κάτοικος του Βανκούβερ, Ουάσιγκτον, ανακάλυψε πρόσφατα μία συσκευή στο πλάι του Barnes Road στο Πόρτλαντ, Όρεγκον. Αμέσως μοιράστηκε εικόνες της συσκευής την Κυριακή.

Το iPhone λειτουργούσε πλήρως και είχε ακόμη κι ένα ανοιχτό email από την Alaska Airlines. Εκτός από την προστασία από τη θήκη, η οθόνη κατάφερε να παραμείνει ανέπαφη χωρίς ρωγμές. Πιστεύεται ότι η συσκευή προσγειώθηκε σε μια δασώδη περιοχή με μαλακό χώμα.

Ο Bates ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, λέγοντας στους αξιωματούχους να έρθουν για να ανακτήσουν τη συσκευή. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών ενημέρωσε τον Bates ότι αυτό ήταν το δεύτερο τηλέφωνο που ανακαλύφθηκε στην περιοχή από την πτήση.

Δείτε ακόμα: iPhone SE 4: Μπορεί να αποκτήσει το ‘Action Button’ του iPhone 15 Pro

Ο Bates ανάρτησε τις φωτογραφίες του ανακαλυφθέντος iPhone στο X, προηγουμένως γνωστό ως Twitter, συνοδευόμενες από μια περιγραφή που αναφέρει: “Ανακάλυψα ένα iPhone στον δρόμο… Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε λειτουργία πτήσης, έχει 50% μπαταρία και εμφανίζει μια αποσκευή για την #AlaskaAirlines ASA1282. Αξιοσημείωτο είναι ότι επέζησε από πτώση 16.000 ποδών χωρίς καμία ρωγμή! Όταν το ανέφερα, η Zoe από τον @NTSB με ενημέρωσε ότι ήταν το δεύτερο τηλέφωνο που ανακτήθηκε.

πτώση

Το 2011, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο από το Wired που συζητά την τερματική ταχύτητα ενός ‌iPhone‌ όταν πέφτει από ένα αεροπλάνο. Αυτό το άρθρο παρέχει μια συνεκτική εξήγηση για το πώς τη συσκευή καταφέρνει να αντέξει μια τέτοια πτώση.

Ουσιαστικά, λόγω της ελαφρότητάς του και της υψηλής μέγιστης ταχύτητάς του, το ‌iPhone‌ υφίσταται σχετικά μικρή δύναμη κατά την προσγείωση, ανεξάρτητα από το ύψος από το οποίο πέφτει. Ως αποτέλεσμα, η κατάληξη δεν διαφέρει σημαντικά από το να το αφήσουμε να πέσει από χαμηλότερο υψόμετρο.

Η σχεδίαση του iPhone παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην ανθεκτικότητά του στις πτώσεις. Πρώτον, το εξωτερικό κέλυφος του iPhone είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο υψηλής ποιότητας, το οποίο είναι γνωστό για την ανθεκτικότητά του και την αντοχή στη διάβρωση.

Δείτε επίσης: iPhone 15 Pro Max: Τι αποκαλύπτει αναλυτής σχετικά με τη συσκευή

Δεύτερον, η οθόνη του iPhone είναι κατασκευασμένη από ειδικό γυαλί που είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις γρατζουνιές και τις ρωγμές. Αυτό το γυαλί, γνωστό ως Corning Gorilla Glass, είναι ένας τύπος αλκαλιούχου αλουμινοσιλικάτου που έχει υποστεί ειδική θερμική επεξεργασία για να αυξήσει την ανθεκτικότητά του.

Τρίτον, η σχεδίαση του iPhone περιλαμβάνει επίσης πολλά στοιχεία που βοηθούν στην απορρόφηση των κραδασμών. Για παράδειγμα, οι εσωτερικοί συναρμολογημένοι πίνακες και τα εξαρτήματα είναι στερεωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να απορροφούν την ενέργεια της πτώσης, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα ζημιάς.

Τέλος, η Apple χρησιμοποιεί επίσης μια σειρά από τεχνικές για να κάνει το iPhone αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν το iPhone πέσει σε νερό ή σε μια σκονισμένη επιφάνεια, τα εσωτερικά του εξαρτήματα προστατεύονται από ζημιά.

Πηγή: mashable

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS