ΑρχικήSecurityΚυβερνοεπίθεση χτύπησε το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού

Κυβερνοεπίθεση χτύπησε το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού

Μια κυβερνοεπίθεση πλήττει το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού, Rafic Hariri (Λίβανος), με αποτέλεσμα διαρροή από το σύστημα Προβολής Πληροφοριών Πτήσεων (FIDS).

Δείτε επίσης: Γερμανία: Sites αεροδρομίων σταμάτησαν να λειτουργούν

Κυβερνοεπίθεση

Όπως έγινε γνωστό, κακόβουλοι παράγοντες χτύπησαν το Διεθνές Αεροδρόμιο Rafic Hariri στη Βηρυτό του Λιβάνου και παραβίασαν το Σύστημα Προβολής Πληροφοριών Πτήσεων (FIDS).

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Rafic Hariri είναι το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τη Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Το αεροδρόμιο ονομάζεται Rafic Hariri, όπως ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου, και βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα (5,6 μίλια) από το κέντρο της πόλης της Βηρυτού. Το αεροδρόμιο αποτελεί σημαντική πύλη για και τα εσωτερικά και τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια.

Οι χάκερ εμφάνισαν ένα μήνυμα στις οθόνες του αεροδρομίου, υποστηρίζοντας ότι ο Χεζμπολάχ και το Ιράν οδηγούν τη χώρα σε πόλεμο, αγνοώντας τη θέληση του λαού του Λιβάνου. Το μήνυμα αναφέρει επίσης ότι η διακίνηση όπλων θα οδηγήσει στη βομβιστική επίθεση του αεροδρομίου.

Δείτε ακόμα: Κυβερνοεπίθεση στο ρωσικό σύστημα αεροπορικών κρατήσεων Leonardo

Σύμφωνα με το LBCI, ο κυβερνοεπίθεση διαταράσσει επίσης το σύστημα επιθεώρησης αποσκευών γνωστό ως Σύστημα Χειρισμού Αποσκευών (BHS). Το προσωπικό στο αεροδρόμιο αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει αστυνομικούς σκύλους για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες έλεγχου των αποσκευών. Η κυβερνοεπίθεση είναι μια συνέπεια των αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο. Ωστόσο, προς το παρόν, καμία ομάδα χάκερ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διαρροή.

Αεροδρόμιο της Βηρυτού

Τα αεροδρόμια πρέπει να ενισχύσουν την κυβερνοασφάλεια τους μέσω της εφαρμογής προηγμένων τεχνολογιών, όπως τα συστήματα ανίχνευσης εισβολών και τα εργαλεία πρόληψης επιθέσεων. Είναι απαραίτητο να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο αντίδρασης σε περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει σχέδια ανάκαμψης και επαναφοράς των συστημάτων.

Πρέπει να υπάρχει συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση του προσωπικού για τις τελευταίες τάσεις και τακτικές των κυβερνοεπιθέσεων, καθώς και για τις βέλτιστες πρακτικές κυβερνοασφάλειας. Είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία με τις κυβερνητικές αρχές και τις υπηρεσίες ασφαλείας, ώστε να μπορεί να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση κυβερνοεπιθέσεων.

Δείτε επίσης: Uber: Προσφέρει κρατήσεις πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τέλος, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής εκμάθησης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων, μέσω της αναγνώρισης των προτύπων και της πρόβλεψης των επιθέσεων πριν αυτές συμβούν.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS