ΑρχικήTop PicksΤα πιο δημοφιλή μεταχειρισμένα ηλεκτρικά οχήματα του 2023

Τα πιο δημοφιλή μεταχειρισμένα ηλεκτρικά οχήματα του 2023

Το Model 3 της Tesla παρέμεινε στην κορυφή των πιο δημοφιλών μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στις ΗΠΑ το περασμένο έτος, με το Model Y στη δεύτερη θέση.

μεταχειρισμένα ηλεκτρικά οχήματα

Άλλα οχήματα της Tesla, όπως τα S και X, υποχώρησαν στα rankings καθώς πιο οικονομικά μοντέλα EV κατέκτησαν έδαφος.

Πέρυσι, η Tesla κατέκτησε τις πρώτες τέσσερις θέσεις με τα 3, Y, S και X, αντίστοιχα.

Δείτε ακόμα: Tesla: Ανακαλεί σχεδόν όλα τα οχήματα που έχει πουλήσει στις ΗΠΑ

Καθώς η υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε στις ΗΠΑ, οι αγοραστές αναζητούσαν πιο προσιτά μεταχειρισμένα μοντέλα.

tesla model 3
μεταχειρισμένα ηλεκτρικά οχήματα

Το Model 3 της Tesla αντιστοιχούσε στο 34,9% των πωλήσεων μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2023 (οχήματα 1 έως 5 ετών). Το Model Y ήταν δεύτερο με το 11,9% του μεριδίου.

Το Chevy Bolt EV ανέβηκε τέσσερις θέσεις στην τρίτη, ξεπερνώντας τα Model S και X με 6,9% της αγοράς.

Ταυτόχρονα, το Nissan LEAF ήταν τέταρτο με το 6,2% των πωλήσεων χρησιμοποιημένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Παρόλο που τα Bolt της Chevy και LEAF της Nissan είναι δύο από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, και τα δύο πρόκειται να αντικατασταθούν.

Δείτε επίσης: Ο CEO της Stellantis λέει ότι τα EVs πρέπει να είναι προσιτά αλλά και κερδοφόρα

Η GM (General Motors) σταμάτησε την κατασκευή του Bolt EV στο τέλος της χρονιάς με σχέδια για ένα νέο μοντέλο το 2025 (Μπορείτε ακόμα να πάρετε το Bolt για λιγότερα από 20.000 δολάρια). Το επόμενης γενιάς LEAF της Nissan θα κυκλοφορήσει του χρόνου. Με πλήρη ανασχεδίαση, θα είναι πιο κοντά στο στιλ του Ariya, του ηλεκτρικού SUV της Nissan.

Το Model S της Tesla ήταν το πέμπτο πιο δημοφιλές, με το 5,6%, κάτω από το 9,8% του 2022. Το Model X ήταν έκτο με το 5,5%, κάτω από το 7,7% του περασμένου έτους.

Δείτε ακόμα: Audi: Παρέχει δωρεάν οικιακούς φορτιστές σε αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων e-tron

Τα υπόλοιπα πιο δημοφιλή χρησιμοποιημένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρέμειναν τα ίδια, με το Ford Mustang Mach-E στην έβδομη θέση (4,6%), το Audi e-tron στην όγδοη (2,9%), το Porsche Taycan στην ένατη (2,4%) και το Volkswagen ID.4 στη δέκατη θέση (2,2%).

μεταχειρισμένα ηλεκτρικά οχήματα

Περισσότερα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι στον δρόμο.

Οι ΗΠΑ μόλις έσπασαν ένα άλλο ρεκόρ, με τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων που αναμένεται να αποτελούν περίπου το 8% των συνολικών πωλήσεων. Το επόμενο έτος, αναμένεται να είναι περίπου 10%, σύμφωνα με τη Cox Automotive.

Η Cox δήλωσε ότι η αγορά μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να είναι το ταχύτερο αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς χονδρικής/μεταχειρισμένων οχημάτων.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων σημείωσαν ρεκόρ πωλήσεων EV φέτος, με τη ζήτηση να αυξάνεται. Η Tesla έφτασε τον στόχο της, παραδίδοντας πάνω από 1,8 εκατομμύρια ηλεκτρικών οχημάτων πέρυσι.

Δείτε ακόμα: Google Maps: Πώς να βρείτε σταθμευμένα οχήματα

Η Ford δήλωσε ότι ήταν η δεύτερη καλύτερη μάρκα EV προς πώληση στις ΗΠΑ, με 72.608 ηλεκτρικά μοντέλα που πωλήθηκαν. Το F-150 Lightning ήταν το πιο πωλημένο ηλεκτρικό φορτηγό, ενώ το Mustang Mach-E ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές ηλεκτρικό SUV.

Το Chevy Bolt της GM είχε ένα ρεκόρ έτος με πάνω από 62.000 μονάδες που πωλήθηκαν το 2023. Εν τω μεταξύ, η Hyundai και η Kia κατέγραψαν και οι δύο ρεκόρ πέρυσι. Η Hyundai πούλησε σχεδόν 47.000 IONIQ 5 και IONIQ 6 EV πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις του Kia EV6 έφτασαν σχεδόν τις 19.000.

μεταχειρισμένα ηλεκτρικά οχήματα

Με τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων να αυξάνονται, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές χρησιμοποιημένων. Ο Karl Brauer, εκτελεστικός αναλυτής στην online εταιρεία έρευνας αυτοκινήτου iSeeCars, είπε: “Χωρίς σημαντικές ενημερώσεις στα πιο ακριβά οχήματα της Tesla, πιθανόν να συνεχίσουν να πέφτουν.”

Η Tesla ενημερώνει το Model 3. Το ανανεωμένο Model 3 έχει παρατηρηθεί να δοκιμάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σύντομα. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις του χρησιμοποιημένου Model 3.

Πηγή: electrek

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS