ΑρχικήinetWi-Fi: Το κόλπο των 30 δευτερολέπτων για να αποφευχθεί η συμφόρησης των...

Wi-Fi: Το κόλπο των 30 δευτερολέπτων για να αποφευχθεί η συμφόρησης των Χριστουγέννων

Σίγουρα θα υπάρχει τουλάχιστον μια συσκευή συνδεδεμένη στο διαδίκτυο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο φέτος και το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς είναι να έχει αργή ταχύτητα.

Δείτε επίσης: Πώς να μοιραστείτε τον κωδικό Wi-Fi από το iPhone ή το iPad

Ευτυχώς, η Virgin Media O2 ενημερώνει τους ανθρώπους για ένα κόλπο που μπορεί να αποδειχθεί ένα εκπληκτικά χρήσιμο εργαλείο.

Ο δρομολογητής Wi-Fi μας πρέπει να αντιμετωπίσει πλήθος συσκευών αυτές τις μέρες, όπως κινητά τηλέφωνα, κονσόλες, έξυπνες τηλεοράσεις και άλλα πολλά. Και υπάρχουν και άλλοι δρομολογητές Wi-Fi από γείτονες που μπορεί επίσης να προκαλέσουν διαταραχές.

Για να αποφύγετε μια συμφόρηση την ημέρα των Χριστουγέννων, υπάρχει ένα πολύ απλό κόλπο που μπορείτε να δοκιμάσετε. Η λύση του προβλήματος είναι να απενεργοποιήσετε απλά τον διακόπτη της τροφοδοσίας και στη συνέχεια να τον ενεργοποιήσετε ξανά.

Ναι, μπορεί να ακούγεται σαν μία old school συμβουλή για την τεχνολογία πληροφορικής, αλλά σύμφωνα με την Virgin Media πραγματικά λειτουργεί.

Δείτε ακόμα: Πώς να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi σε Android;

Τα Wi-Fi μόντεμ παραμένουν στατικά σε μια μόνο ρύθμιση καναλιού, η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει συμφόρηση“, εξηγεί η εταιρεία.

Εάν μία άλλη συσκευή κοντά χρησιμοποιεί επίσης ένα από τα ίδια κανάλια (για παράδειγμα, ο ασύρματος δρομολογητής του γείτονά σας), οι δύο συσκευές μπορεί να ανταγωνίζονται για τον χρόνο προσβολής.

Μπορείτε να το επιλύσετε αυτό περιστρέφοντας το Hub σας απενεργοποιώντας το και ξαναενεργοποιώντας το. Όταν επανεκκινείτε, ο τρόπος αλλαγής καναλιού του Hub ενεργοποιείται αμέσως. Θα επιλέξει αυτόματα τον καλύτερο κανάλι για να λειτουργήσει.

Η Virgin Media O2 προειδοποίησε επίσης όλους τους χρήστες του διαδικτύου για ορισμένα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που μπορούν να διαταράξουν το σήμα.

Δείτε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi Calling στο Android

Πρώτον, μην τοποθετείτε τα φωτάκια σας πολύ κοντά στο δρομολογητή σας. Επίσης μην διακοσμείτε τον δρομολογητή σας με χρυσοταινίες – εκτός του ότι αποτελεί δυνητικό κίνδυνο πυρκαγιάς, η αντανάκλαση του φωτεινού υλικού μπορεί να παραμορφώσει το σήμα.

Πηγή: The Sun

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS