ΑρχικήbusinessΗ εταιρεία Hyperloop One κλείνει οριστικά!

Η εταιρεία Hyperloop One κλείνει οριστικά!

Η Hyperloop One, η εταιρεία του μέλλοντος, που κατασκευάζει γραμμές μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων ανάμεσα σε πόλεις με ταχύτητες παρόμοιες με αυτές των αεροπλάνων, φαίνεται πως κλείνει.

hyperloop one

Η Hyperloop One, πρώην startup με υψηλό προφίλ, που είχε συγκεντρώσει πάνω από 450 εκατομμύρια δολάρια από το 2014, αντιμετωπίζει προβλήματα. Μετά από μία περίοδο ανάπτυξης, η εταιρεία απέλυσε τους περισσότερους υπαλλήλους της και προσπαθεί να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του στίβου δοκιμών και των μηχανημάτων. Η εταιρεία μετονομάστηκε σε Virgin Hyperloop One μετά την επένδυση της Virgin, αλλά αποφάσισε πέρυσι να αφαιρέσει την επωνυμία της.

Διαβάστε περισσότερα: Η κολοσσιαία εταιρεία Rode εξαγοράζει την ανταγωνίστρια εταιρεία Mackie

Η εταιρεία, που είχε απασχολήσει πάνω από 200 άτομα στις αρχές του 2022, έχει κλείσει το γραφείο της στο Λος Άντζελες. Η DP World, που υποστήριζε την εταιρεία από το 2016 και κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο, φαίνεται πως θα αποκτήσει και την υπόλοιπη πνευματική ιδιοκτησία. Οι μέτοχοι της Hyperloop One πλέον είναι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, μετά από τη συγχώνευση τον Απρίλιο. Η εταιρεία, που προκάλεσε ενδιαφέρον από το κοινό από τη δημιουργία της το 2014, βρίσκεται τώρα σε φάση που πρέπει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Η Hyperloop One, παρά τις προσπάθειές της, αντιμετώπισε προβλήματα και δεν κατάφερε να αποκτήσει συμβόλαιο για την κατασκευή ενός λειτουργικού συστήματος Hyperloop. Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετώπισε εσωτερικές αντιξοότητες, όπως η αποχώρηση του συνιδρυτή Brogan BamBrogan, καθώς και κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του επενδυτή κεφαλαίων Σέρβιν Πισεβάρ. Παρόλα αυτά, η ιδέα του Hyperloop συνεχίζει να προσελκύει επιχειρηματίες, με διάφορες εταιρείες, όπως η Hardt Hyperloop, η Hyperloop Transportation Technologies Inc. και η Swisspod Technologies.

hyperloop one

Ο Elon Musk προωθεί επίσης τον τομέα μέσω διαγωνισμών για μαθητές και μέσω της εταιρείας Boring Co., η οποία επικεντρώνεται στην τεχνολογία σήραγγας.

Πηγή: bloomberg.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS