ΑρχικήinetΟ Elon Musk επαναφέρει τον Alex Jones στο X

Ο Elon Musk επαναφέρει τον Alex Jones στο X

Ο Elon Musk ανακοίνωσε την επαναφορά του λογαριασμού του Alex Jones στο X (πρώην Twitter).

Ο Elon Musk ανακοίνωσε την επαναφορά του λογαριασμού του Alex Jones στο X, παραβιάζοντας την υπόσχεσή του για αποκλεισμό πριν από έναν χρόνο

Ο Jones αποκλείστηκε από το Twitter το 2018 λόγω παραβίασης της “πολιτικής περί κακής συμπεριφοράς”, καθώς αντιμετώπιζε και αγωγή συκοφαντικής δυσφήμισης για την εξάπλωση ψευδών ισχυρισμών σχετικά με ένα τραγικό περιστατικό στο Sandy Hook.

Παρά το γεγονός ότι 20 παιδιά και έξι εκπαιδευτικοί έχασαν τη ζωή τους σε μια τραγική επίθεση από ένοπλο άνδρα στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook στις 14 Δεκεμβρίου 2012 στο Newtown του Connecticut, ο Jones επανειλημμένα παραπλάνησε το κοινό μέσω της εκπομπής του, Infowars, διαψεύδοντας το περιστατικό και χαρακτηρίζοντάς “στημένο” (για εφαρμογή αυστηρότερης νομοθεσίας για τα όπλα).

Δείτε επίσης: Χρησιμοποιούνται ακόμα εκδόσεις του Log4j library που είναι ευάλωτες στο Log4Shell bug

Αν και το Infowars παραμένει αποκλεισμένο από το X, οι οπαδοί του Jones συνεχίζουν να πιστεύουν στις αβάσιμες κατηγορίες του. Έχουν φτάσει ακόμη και στο σημείο να παρενοχλούν και να απειλούν οικογένειες που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα, λέγοντας ότι οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους είναι ηθοποιοί και ότι δεν έχασαν ποτέ παιδιά. Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι από τους πληγέντες έπρεπε ακόμα και να μετακομίσουν, ενώ δεν μπορούσαν ούτε να επισκεφτούν τους τάφους των αγαπημένων τους.

Οι συγγενείς των θυμάτων του Sandy Hook προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον του Jones στο Τέξας και το Κονέκτικατ, επιτυγχάνοντας μια αποζημίωση περίπου $1,5 δισεκατομμυρίων.

Οι χρήστες της κοινωνικής πλατφόρμας X προέβλεψαν την επαναφορά του Jones, ειδικά από την Πέμπτη, όταν ο Musk έκανε σχετική δήλωση. Πράγματι, ο δισεκατομμυριούχος επιβεβαίωσε την επαναφορά του λογαριασμού του Alex Jones την Κυριακή, μετά από μια ψηφοφορία στο X που συγκέντρωσε σχεδόν 2 εκατομμύρια ψήφους. Περισσότερο από το 50% υποστήριξε την επαναφορά του Jones.

Ο Musk τόνισε ότι ο Jones “πρέπει να τηρεί τον νόμο,” αλλά αν διαδίδει παραπληροφόρηση, το community notes feature του X θα τον διορθώνει.

Δείτε ακόμα: Marvel και Bethesda ανακοινώνουν νέο Blade Game!

Η πρώτη ενέργεια του Jones στην πλατφόρμα μετά την επαναφορά του ήταν η επαναδημοσίευση ενός μηνύματος καλωσορίσματος από τον Andrew Tate – έναν influencer γνωστό για τις μισογυνιστικές του απόψεις, που έχει κατηγορηθεί για βιασμό, εμπορία ανθρώπων και δημιουργία εγκληματικής συμμορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών στη Ρουμανία. (Ο Tate έχει υποβάλει αγωγή κατά των ατόμων που τον έχουν κατηγορήσει). Το X επέτρεψε στον Tate να εκμεταλλευτεί τον λογαριασμό του, και ο Tate έχει δηλώσει ότι έχει δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια στο X στο παρελθόν.


Ο Elon Musk, που πριν τον Alex Jones είχε επαναφέρει και τον Donad Trump, προβάλλει τον εαυτό του ως υποστηρικτή της ελευθερίας του λόγου. Ωστόσο, έχει χρησιμοποιήσει την εξουσία του στην πλατφόρμα X για να αναστείλει τους λογαριασμούς ατόμων που του ασκούν κριτή ή που τους θεωρεί εχθρούς. Για παράδειγμα, η X ανέστειλε τους λογαριασμούς του προγραμματιστή λογισμικού Travis Brown, ενός λογαριασμού παρακολούθησης ιδιωτικών jet που δημιούργησε ο Jack Sweeney, και του Aaron Greenspan, ιδρυτή της νομικής και δημόσιας βάσης δεδομένων PlainSite.

Δείτε επίσης: TikTok: Πώς να χρησιμοποιήσετε το «aging» φίλτρο;

Ο Musk έχει αντιμετωπίσει αντιδράσεις για τις αλλαγές που έχει επιφέρει στο Twitter από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της πλατφόρμας τον Οκτώβριο του 2022, συμπεριλαμβανομένης της ευρείας ανατροπής αναστολών λογαριασμών.

Το τελευταίο διάστημα, πολλοί μεγάλοι διαφημιζόμενοι ανέστειλαν τις καμπάνιες τους στην X, μετά την προώθηση “αντισημιτικού και ρατσιστικού περιεχομένου” στην πλατφόρμα από τον Musk.

Πηγή πληροφοριών: https://www.cnbc.com/world

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS