ΑρχικήHow ToΠώς να διατηρήσετε ασφαλές το γραφείο σας κατά τη διάρκεια των διακοπών;

Πώς να διατηρήσετε ασφαλές το γραφείο σας κατά τη διάρκεια των διακοπών;

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι hackers εξαπατούν τους εργαζόμενους, εκμεταλλευόμενοι για παράδειγμα την ανεπαρκή ασφάλεια ενός γραφείου.

ασφάλεια γραφείου

Οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου αντιμετωπίζουν επίσης αυξημένο κίνδυνο, με 200% πιθανότητα να δεχτούν κυβερνοεπίθεση πριν από τα Χριστούγεννα. Ειδικά κατά την περίοδο των εορτών, η επαναφορά λογαριασμών λόγω ξεχασμένων κωδικών πρόσβασης είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο γεγονός, καθιστώντας τις υπηρεσίες πιθανούς στόχους για κυβερνοεπιθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα: Μέτρα ασφαλείας για τις διακοπές: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Tips για να διατηρήσετε το γραφείο σας ασφαλές

  • Επιβεβαιώστε την ταυτότητα των καλούντων χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Specops Secure Service Desk. Η υπηρεσία αυτή προσφέρει ασφαλή επαλήθευση χρήστη και μειώνει τον κίνδυνο από κοινωνική μηχανική. Χρησιμοποιεί υπάρχοντα δεδομένα στην υπηρεσία καταλόγου Active Directory για την επαλήθευση των χρηστών, αντικαθιστώντας ευαίσθητα σημεία ελέγχου ταυτότητας. Επιπλέον, χρησιμοποιεί μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης και υπηρεσίες ελέγχου ταυτότητας όπως Duo Security, Okta, PingID και Symantec VIP για ενισχυμένη ασφάλεια.
  • Μειώστε τις ανεπιθύμητες κλήσεις επαναφοράς κωδικού με το Specops uReset. Το Specops uReset προσφέρει στους υπαλλήλους – οι οποίοι προτιμούν να χρησιμοποιούν έναν μηχανισμό αυτοεξυπηρέτησης για την επαναφορά του κωδικού πρόσβασής τους – και σε άλλους χρήστες – τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μόνοι τους τη διαδικασία ανάκτησης του κωδικού πρόσβασης τους. Αυτό είναι ένα ασφαλές εργαλείο που βελτιώνει τις διαδικασίες διαχείρισης της εταιρικής ταυτότητας, ενώ δίνει στους χρήστες αυτονομία όσον αφορά τον κωδικό πρόσβασής τους.

Δείτε ακόμη: Hacking ομάδα από τη Βόρεια Κορέα Υποκλέπτει Δεδομένα

ασφάλεια γραφείου
  • Εκπαιδεύστε σωστά τους υπαλλήλους σας. Οι υπάλληλοι του τμήματός σας πρέπει να ενημερωθούν για τις ευπάθειές που ενδεχομένως υπάρχουν και τις συγκεκριμένες απειλές που αντιμετωπίζει το τμήμα τους. Επίσης, πρέπει να γνωρίζουν πώς να αναφέρουν ύποπτες δραστηριότητες, τι μπορούν να κάνουν για να τις αποτρέψουν και πώς να αντιδράσουν σε περίπτωση που έρθουν αντιμέτωποι με αυτές. Υπάρχουν πολλές επιλογές για εκπαίδευση, όπως εκπαιδευτικές συνεδρίες, διαδικτυακά σεμινάρια και ενημερωτικά δελτία.

Πηγή: bleepingcomputer.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS