ΑρχικήUpdatesΝέα λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στα Windows 11

Νέα λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στα Windows 11

Η Microsoft δοκιμάζει έναν νέο τρόπο εξοικονόμησης ενέργειας στα Windows 11 που σας επιτρέπει να διατηρείτε ενέργεια τόσο σε υπολογιστές επιτραπέζιους όσο και σε φορητούς ακόμα και όταν είναι συνδεδεμένοι.

Δείτε επίσης: Η Microsoft Ενισχύει την Παρουσία του Copilot στα Windows!

Η Microsoft προσθέτει έναν τρόπο εξοικονόμησης ενέργειας για τους Windows 11 Insiders (Build 26002) που «επεκτείνει και βελτιώνει» την υπάρχουσα επιλογή εξοικονόμησης μπαταρίας. Ο νέος τρόπος δεν εφαρμόζεται μόνο σε φορητούς υπολογιστές όπως η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας – μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εξοικονόμηση ενέργειας σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή αν θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια.

Εκτός από τη διαθεσιμότητα και στους δύο τύπους συσκευών (desktop και laptop), ο εξοικονομητής ενέργειας λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο με τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας. Η νέα λειτουργία βοηθά επίσης στην εξοικονόμηση ενέργειας με το «ανταλλάγμα κάποιας απόδοσης του συστήματος», οπότε μπορεί να μην θέλετε να το χρησιμοποιήσετε αν παίζετε παιχνίδια.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Προσωρινή λύση για την κατάρρευση του Outlook κατά την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον εξοικονομητή ενέργειας από το μενού Quick Settings, ή μπορείτε να τον ρυθμίσετε από το μενού Settings πηγαίνοντας στο System > Power > Energy saver. Εκεί, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ή να επιλέξετε να τρέχει αυτόματα όταν η συσκευή σας φτάσει σε μια συγκεκριμένη ποσοστιαία φόρτιση μπαταρίας. Ο εξοικονομητής ενέργειας διατίθεται τώρα στους Windows 11 Insiders στο κανάλι Canary.

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε αυτήν την έκδοση, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε την υπάρχουσα λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας που είναι διαθέσιμη για όλους με τα Windows 11. Μπορείτε επίσης να βελτιστοποιήσετε την κατανάλωση ισχύος σας με τη λειτουργία συστάσεων ενέργειας του συστήματος, που ρυθμίζει αυτόματα ορισμένες ρυθμίσεις, όπως η φωτεινότητα της οθόνης, για να εξοικονομήσει ενέργεια.

Πηγή: theverge.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS