ΑρχικήinetΤο Android σας μπορεί σύντομα να λειτουργεί και ως web κάμερα

Το Android σας μπορεί σύντομα να λειτουργεί και ως web κάμερα

Η εφαρμογή Link to Windows της Microsoft ενδέχεται επιτέλους να αναβαθμιστεί. Μια νέα ενημέρωση στην εφαρμογή υποδεικνύει μια δυνατότητα που επιτρέπει στα Android τηλέφωνα να λειτουργούν ως webcams για τους υπολογιστές με Windows.

Δείτε επίσης: Android Auto: Ανακαλύψτε πώς να εξατομικεύσετε το UI του

Android

Η πρόσφατη ανάλυση της Android Authority για την τελευταία έκδοση του Link to Windows αποκάλυψε κώδικα που υποδηλώνει τη δυνατότητα μετατροπής του Android τηλεφώνου σας σε ζωντανή πηγή κάμερας για τον υπολογιστή σας με Windows. Ενώ ο κώδικας δεν αναφέρει ρητά τη λέξη “webcam“, οι συνοδευτικές δηλώσεις υποδεικνύουν ότι αυτός είναι ο προορισμός του.

Ο κώδικας περιλαμβάνει αναφορές για τη δημιουργία ενός ρεύματος κάμερας στον υπολογιστή σας, με πλήρεις ελέγχους για την αλλαγή μεταξύ της εμπρόσθιας και της πίσω κάμερας, την ενεργοποίηση της λειτουργίας Μην Ενοχλείτε και άλλα πολλά. Αυτό μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για τους χρήστες που δεν θέλουν να ξοδέψουν χρήματα για μια webcam όταν τα smartphones τους ήδη διαθέτουν εξαιρετικές κάμερες.

Επιπλέον, μπορείτε ενδεχομένως να προσθέσετε σταθεροποίηση, φίλτρα και εφέ HDR στη ροή βίντεο σας. Υπάρχει ακόμα μια λειτουργία αυτόματης πλαισίωσης που μοιάζει με τη λειτουργία Center Stage της Apple. Ακόμη, υπάρχουν ειδοποιήσεις σφάλματος που θα σας ενημερώνουν εάν το τηλέφωνό σας θερμαίνεται υπερβολικά.

Αρχικά, το Microsoft Phone Link, προηγουμένως γνωστό ως Your Phone, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που σας επιτρέπει να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με τον υπολογιστή σας. Αποτελείται από το Phone Link για υπολογιστές και τη συνοδευτική εφαρμογή Link to Windows για smartphones. Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να διαχειριστείτε το περιεχόμενο του τηλεφώνου σας απευθείας από τον υπολογιστή σας.

Δείτε ακόμα: Android: Δελεάζει τους χρήστες να εγκαταστήσουν την πιο πρόσφατη ενημέρωση

Το Phone Link μπορεί ήδη να χρησιμοποιήσει την κάμερα του τηλεφώνου σας, αλλά αυτή τη στιγμή περιορίζεται στον καθρεφτισμό εφαρμογών βιντεοκλήσεων που εκτελούνται στη συσκευή σας. Ωστόσο, αυτός ο πρόσφατα ανακαλυφθείς κώδικας υποδεικνύει ότι η Microsoft εργάζεται για την ενσωμάτωση λειτουργικότητας βιντεοδιάσκεψης απευθείας στην εφαρμογή.

Webcam

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιες συσκευές θα είναι συμβατές με αυτή τη νέα δυνατότητα της web κάμερας, αλλά το Android Authority υποψιάζεται ότι μπορεί να περιοριστεί σε smartphones που έχουν προεγκατεστημένη την εφαρμογή Phone Link ως εφαρμογή συστήματος. Αυτό θα περιλαμβάνει μερικά από τα κορυφαία τηλέφωνα της Samsung και το OnePlus 11 με Android 14.

Αν η Microsoft το καταφέρει, θα αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη για τους χρήστες των Windows και των Android. Η Apple έχει ενσωματώσει με επιτυχία παρόμοια λειτουργικότητα με τη λειτουργία Continuity Camera, και θα ήταν ωραίο να δούμε τη Microsoft να ακολουθήσει το παράδειγμα.

Δείτε επίσης: Στο Google Play εντοπίστηκε το νέο Fleckpe Android malware

Όταν χρησιμοποιείτε το Android τηλέφωνό σας ως webcam για τον υπολογιστή σας, μπορεί να υπάρξουν ορισμένες περιορισμένες λειτουργίες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Ένα πιθανό πρόβλημα είναι η ποιότητα της εικόνας. Ενώ τα περισσότερα Android τηλέφωνα διαθέτουν κάμερες υψηλής ανάλυσης, η ποιότητα της εικόνας μπορεί να μην είναι τόσο καλή όσο μια εξωτερική webcam. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην περιορισμένη απόδοση της κάμερας του τηλεφώνου ή στον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή μεταφέρει την εικόνα στον υπολογιστή.

Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα είναι η καθυστέρηση της εικόνας. Ενώ οι εξωτερικές webcams συνήθως έχουν μικρή καθυστέρηση, η χρήση του Android τηλεφώνου ως webcam μπορεί να οδηγήσει σε μια μικρή καθυστέρηση στη μετάδοση της εικόνας. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό, ειδικά αν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο ως webcam για video συνομιλίες ή livestreaming.

Επιπλέον, ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι η σταθερότητα της σύνδεσης. Αν η σύνδεση μεταξύ του τηλεφώνου και του υπολογιστή διακόπτεται ή είναι ασταθής, μπορεί να προκαλέσει διακοπή ή παρεμβολές στη μετάδοση της εικόνας. Αυτό μπορεί να συμβεί ειδικά αν χρησιμοποιείτε ασύρματη σύνδεση Wi-Fi για τη μετάδοση της εικόνας.

Τέλος, κάποιες εφαρμογές που επιτρέπουν τη χρήση του Android τηλεφώνου ως webcam μπορεί να μην είναι συμβατές με όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια συγκεκριμένη έκδοση του λογισμικού ή να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας για να λειτουργήσει σωστά.

Πηγή: androidcentral

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS