ΑρχικήsecurityΟι Αμερικανοί δέχτηκαν δύο δισεκατομμύρια spam και scam κλήσεις τον Οκτώβριο

Οι Αμερικανοί δέχτηκαν δύο δισεκατομμύρια spam και scam κλήσεις τον Οκτώβριο

Οι Αμερικανοί πολίτες δέχτηκαν περίπου δύο δισεκατομμύρια spam και scam κλήσεις τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με νέα έκθεση της Truecaller.

scam spam κλήσεις

Ο Σουηδός πάροχος υπηρεσιών αναγνώρισης και αποκλεισμού κλήσεων έκανε μια σχετική έρευνα και κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα.

Ο αριθμός των κλήσεων είναι τεράστιος αν και μικρότερος από τις 2,6 δισεκατομμύρια scam κλήσεις που είχαν καταγραφεί τον Νοέμβριο του 2022. Πάντως, τα νέα δεδομένα δείχνουν σχεδόν έξι ενοχλητικές ή κακόβουλες κλήσεις ανά άτομο μέσα στο μήνα.

Δείτε επίσης: Microsoft 365: Ποιοι είναι οι νέοι anti-spam κανόνες της Google

Από τις αρχές του 2023 μέχρι σήμερα, οι Αμερικανοί έχουν σπαταλήσει περίπου 195 εκατομμύρια ώρες απαντώντας σε αυτές τις κλήσεις.

Οι πιο συνηθισμένες scam κλήσεις σχετίζονταν με απάτες πιστωτικών καρτών και απάτες που σχετίζονταν με κλοπή ταυτότητας, ιατρική ασφάλιση, κοινωνική ασφάλιση, εγγύηση αυτοκινήτου και είσπραξη χρεών. Σύμφωνα με την Truecaller, οι μη κακόβουλες κλήσεις περιελάμβαναν κλήσεις πωλήσεων, αυτοματοποιημένες κλήσεις από πραγματικές εταιρείες, διαδικτυακές έρευνες ή πολιτικές κλήσεις.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ο όγκος των απατών συνήθως αυξάνεται, με φιλανθρωπικές δωρεές, ψεύτικες παραδόσεις προϊόντων και άλλα. Ο Deepfake ήχος είναι επίσης μια αυξανόμενη απειλή, επιτρέποντας στους απατεώνες να υποδύονται τις φωνές γνωστών ατόμων των θυμάτων.

Οι απατεώνες στοχεύουν τους καταναλωτές με διάφορα μέσα στα τηλέφωνά τους, αναπτύσσοντας εξελιγμένες απάτες με τεχνητή νοημοσύνη μέσω κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων, email και απευθείας μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης“, δήλωσε ο Alan Mamedi, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Truecaller.

Δείτε επίσης: Έρευνα της VIPRE για spam και phishing emails

Με τη νέα μας μηνιαία αναφορά δεδομένων, στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους χρήστες smartphone στις ΗΠΑ για τις σύγχρονες απάτες που είναι σε έξαρση και για τις αγορές που υφίστανται τις περισσότερες απάτες, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να προστατευτούν“.

Περίπου το 10% των spam και scam κλήσεων προέρχεται προφανώς από χώρες εκτός των ΗΠΑ – κυρίως από την Ινδία, τη Νιγηρία, την Αίγυπτο, την Κολομβία, τον Καναδά και το Περού.

Το Auto-dialing software που παραδίδει προηχογραφημένα μηνύματα στους παραλήπτες είναι ένα όλο και πιο δημοφιλές εργαλείο για τους απατεώνες. Τον Μάρτιο, η Juniper Research εκτίμησε ότι το κόστος τέτοιων κλήσεων θα αυξηθεί κατά 9% από το 2022 και θα φτάσει τα 58 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως φέτος.

Ένα από τα μέτρα που προτείνονται για την αντιμετώπιση αυτών των ανεπιθύμητων κλήσεων είναι η ενίσχυση των νομοθετικών πλαισίων για την προστασία των καταναλωτών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αυστηρότερες κυρώσεις για τα άτομα που πραγματοποιούν spam κλήσεις και την επιβολή αυξημένων προστίμων.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Νέα λειτουργία για την καταπολέμηση των κλήσεων spam

Επιπλέον, μια προτεινόμενη λύση είναι η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την αντιμετώπιση των μη επιθυμητών κλήσεων. Εκπαιδευτικές εκστρατείες και ενημερωτικά υλικά μπορούν να ενημερώσουν τους ανθρώπους για τους κινδύνους των spam κλήσεων και να τους παρέχουν συμβουλές για την προστασία τους. Με την αύξηση της ευαισθητοποίησης, οι καταναλωτές μπορούν να γίνουν πιο προσεκτικοί και να αποφεύγουν την απάντηση σε μη επιθυμητές κλήσεις.

Τέλος, η συνεργασία μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών και των αρχών είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση των spam κλήσεων. Οι εταιρείες μπορούν να συνεργαστούν με τις αρχές για την ανίχνευση και τον αποκλεισμό των spam κλήσεων, καθώς και για την ανάπτυξη και εφαρμογή κατάλληλων τεχνολογιών και πρακτικών. Με την αποτελεσματική συνεργασία, μπορούν να ληφθούν γρήγορα μέτρα για την αντιμετώπιση των μη επιθυμητών κλήσεων και να προστατευθούν οι καταναλωτές.

Πηγή: www.infosecurity-magazine.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS