ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαGoogle: Δημιουργία AI εικόνων απευθείας στη γραμμή Αναζήτησης

Google: Δημιουργία AI εικόνων απευθείας στη γραμμή Αναζήτησης

Η Google ανακοίνωσε, ότι οι χρήστες που έχουν επιλέξει τη Search Generative Experience – SGE θα μπορούν να παράγουν εικόνες ΑΙ (τεχνητής νοημοσύνης) απευθείας μέσω της γραμμής αναζήτησης.

Google AI εικόνες

Το SGE αντιπροσωπεύει το μέλλον της αναζήτησης στον ιστό σύμφωνα με την Google. Αντί να επιλέγει ιστότοπους από μια λίστα, το σύστημα θα δημιουργεί μια κατανοητή απάντηση στην πρόταση του χρήστη, χρησιμοποιώντας τα ίδια δεδομένα που παρείχαν οι σύνδεσμοι της λίστας. Οι ενημερώσεις της Πέμπτης είναι μια φυσική επέκταση αυτής της εμπειρίας, παρουσιάζοντας απλώς εικόνες (χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του AI Imagen text-to-picture της εταιρείας) αντί για κείμενο. Οι χρήστες απλά πληκτρολογούν μια περιγραφή του αναζητούμενου αντικειμένου (π.χ. πρωινό Capybara, όπως στο παράδειγμα της Google) και, μέσα σε λίγα λεπτά, ο κινητήρας δημιουργεί τέσσερεις εναλλακτικές εικόνες για να επιλέξει ο χρήστης. Το Drive επιτρέπει επίσης στους χρήστες να εξάγουν τις δημιουργημένες εικόνες ή να τις κατεβάσουν.

Δείτε ακόμη: Google: Καταβάλλει έως 20 δισεκατομμύρια ετησίως στην Apple

Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν εικόνες απευθείας στις Εικόνες Google. Έτσι, αν αναζητάτε (και πάλι, ως παράδειγμα της Google) “μινιμαλιστικές ρυθμίσεις τραπεζιού για το Halloween” ή “spooky σπίτια για σκύλους”, μπορείτε να τα πληκτρολογήσετε στη γραμμή αναζήτησης και να ζητήσετε από την Google να δημιουργήσει μια εικόνα βάσει αυτών. Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι ότι μπορείτε στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε το Google Lens για αυτή την εικόνα που δημιουργήθηκε, ώστε να αναζητήσετε πραγματικά προϊόντα που μοιάζουν περισσότερο με αυτά που ο υπολογιστής είχε προτείνει για εσάς.

Φυσικά, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που εφαρμόζονται. Για να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να εγγραφείτε στο Google Labs και να επιλέξετε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα SGE. Επιπλέον, οι νέες λειτουργίες δημιουργίας εικόνων θα είναι διαθέσιμες μόνο στις αγγλόφωνες εφαρμογές εντός των ΗΠΑ και μόνο για χρήστες άνω των 18 ετών. Αυτή η τελευταία απαίτηση μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστη, δεδομένου ότι η Google έχει καταβάλει προσπάθειες για να καθιστά το πρόγραμμα προσβάσιμο και σε εφήβους.

Η εταιρεία περιορίζει επίσης την κακή χρήση της γενετικής τεχνολογίας AI. Οι χρήστες θα αποκλείονται από τη δημιουργία φωτορεαλιστικών εικόνων ανθρώπινων προσώπων. Αν θέλετε ένα φωτορεαλιστικό μπέικον μαγειρικής Capybara, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αν όμως θέλετε τον Colonel Sanders να μαγειρεύει μπέικον, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα.

google AI εικόνες

Δείτε ακόμη: Η Google ανοίγει ένα καφέ διαθέσιμο για το κοινό

Τέλος, η Google χρησιμοποιεί το σύστημα SynthID που αναπτύχθηκε από την DeepMind και ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα. Το SynthID είναι ένα αόρατο υδατογράφημα μεταδεδομένων που αποδεικνύει τη γνησιότητα μιας εικόνας και παρέχει πληροφορίες για τον δημιουργό και την ημερομηνία δημιουργίας. Οι νέες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες μέσω της καρτέλας “Labs” (πατήστε το εικονίδιο του φιαλιδίου) στην εφαρμογή Google για iOS και Android, καθώς και στον υπολογιστή Chrome για επιλεγμένους χρήστες σήμερα.

Πηγή: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS