ΑρχικήsecurityΑζερμπαϊτζάν: Το news outlet Mikroskop δέχτηκε επίθεση ransomware

Αζερμπαϊτζάν: Το news outlet Mikroskop δέχτηκε επίθεση ransomware

Αζερμπαϊτζάν:Ο ενημερωτικός ιστότοπος Mikroskop δεν λειτουργεί λόγω επίθεσης ransomware.

Το Mikroskop έχει απενεργοποιηθεί λόγω μιας εμφανούς επίθεσης ransomware, με τη διοίκησή του να υποθέτει ότι η κυβέρνηση μπορεί να είναι υπεύθυνη για την επίθεση.

Δείτε επίσης: Clop ransomware ομάδα: Κατηγορείται για επιθέσεις σε νοσοκομεία

Ο ιστότοπος του Mikroskop καταργήθηκε το Σάββατο με ένα μήνυμα που φέρεται ότι από τους εισβολείς εμφανιζόταν να ζητούν 0,5 bitcoin (13.000 $) για να ξεμπλοκάρουν τον ιστότοπο. Ο ιστότοπος παρέμεινε εκτός σύνδεσης από το πρωί της Δευτέρας.

Η συνιδρύτρια και αρχισυντάκτρια του Μέσου, Fatima Karimova, ανέφερε στο OC Media ότι μια ομάδα hacking ήταν υπεύθυνη για την επίθεση.

Λέει ότι το Mikroskop δέχτηκε επίθεση για την ειδησεογραφική της κάλυψη στο Αζερμπαϊτζάν και τις έρευνές της σχετικά με τη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο συνιδρυτής του Mikroskop, Javid Abdullayev, ανέφερε ότι η ομάδα του έχασε την πρόσβαση στο backend του ιστότοπου το μεσημέρι του Σαββάτου. Υπέθεσε ότι για την επίθεση ίσως να ήταν υπεύθυνη η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.

«Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι η κυβέρνηση γιατί αντιμετωπίζουμε συνεχείς προσβολές και πιέσεις για τα άρθρα που δημοσιεύσαμε για το τι συνέβη πρόσφατα στο Καραμπάχ», έγραψε ο Abdullayev στο Facebook.

«Προσπαθούμε επίσης να επικοινωνήσουμε με ιδρύματα που μπορούν να μας παράσχουν τεχνική υποστήριξη σε αυτό το θέμα», είπε ο Abdullayev. «Σχεδιάζουμε επίσης τι να κάνουμε εάν η ανάκαμψη είναι αδύνατη».

Δείτε επίσης: WormGPT: Το εργαλείο AI που σχεδιάστηκε για επιθέσεις μεγάλης κλίμακας

Ο Abdullayev είπε στο Voice of America το Σάββατο ότι οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του Αζερμπαϊτζάν δεν είχαν προηγουμένως υποστεί επιθέσεις ransomware.

το Mikroskop καλύπτει πολλά επίμαχα θέματα στο Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένων των συγκρούσεων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών ζητημάτων και ζητημάτων φύλου.

Πηγή πληροφοριών: oc-media.org

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS