ΑρχικήinetΗ X λανσάρει νέο σύστημα επαλήθευσης με κυβερνητικές ταυτότητες

Η X λανσάρει νέο σύστημα επαλήθευσης με κυβερνητικές ταυτότητες

Από τότε που το blue checkmark έγινε διαθέσιμο σε κάθε χρήστη που είναι πρόθυμος να πληρώσει, το X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα πλαστοπροσωπίας όπου χάκερ διαδίδουν παραπληροφόρηση. Τώρα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, η X ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα επαλήθευσης ταυτότητας, το οποίο επιτρέπει στους συνδρομητές Blue να ελέγχουν την ταυτότητα των λογαριασμών τους χρησιμοποιώντας ταυτότητες που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση.

Το νέο σύστημα επαλήθευσης, που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την ισραηλινή εταιρεία επαλήθευσης Au10tix, στοχεύει να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ασφάλεια στην πλατφόρμα και να αποτρέψει την πλαστοπροσωπία. Επιπλέον, οι χρήστες που επαληθεύουν τις κυβερνητικές τους ταυτότητες θα απολαμβάνουν πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης με προτεραιότητα και μιας ορατής ετικέτας στα προφίλ τους, η οποία θα είναι προσβάσιμη όταν κάποιος κάνει κλικ στο blue checkmark δίπλα στο όνομα του χρήστη.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η νέα δυνατότητα είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε πολλές χώρες, αλλά εξαιρεί την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, η εταιρεία έχει περιγράψει συγκεκριμένα σενάρια όπου οι χρήστες μπορεί να χρειαστεί να επαληθεύσουν εκ νέου τα αναγνωριστικά τους, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στο όνομα του λογαριασμού ή του προβλεπόμενου σκοπού, της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας σε άλλον χρήστη, της αδράνειας λογαριασμού ή των άγνωστων «σκοπών ασφάλειας και ασφάλειας».

Ζητήματα απορρήτου με κρατικές ταυτότητες

Ενώ η προσπάθεια του X να επαληθεύσει τους χρήστες είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, υπάρχουν αρκετές ανησυχίες σχετικά με την υποβολή κυβερνητικών ταυτοτήτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρήστες που επιλέγουν να υποβληθούν σε επαλήθευση ταυτότητας θα πρέπει να συναινέσουν στους X και Au10tix να χρησιμοποιούν εικόνες του αναγνωριστικού τους και μια selfie, συμπεριλαμβανομένων τυχόν εξαγόμενων βιομετρικών δεδομένων. Ωστόσο, η X έχει διαβεβαιώσει τους χρήστες ότι αυτά τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν μόνο για επιβεβαίωση ταυτότητας, αν και η Au10tix μπορεί να τα διατηρήσει για 30 ημέρες το πολύ.

Επιπλέον, όταν μιλάμε για την Au10tix, η εταιρεία έχει αποκτήσει ισχυρή φήμη στον κλάδο της τεχνολογίας για την παροχή «επαλήθευσης 8 δευτερολέπτων χωρίς ανθρώπινη συμμετοχή» και για την ικανότητά της να εντοπίζει μοτίβα συνθετικής απάτης παγκοσμίως.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS