ΑρχικήinetUnity: Ακυρώνει προγραμματισμένη συνάντηση λόγω απειλών

Unity: Ακυρώνει προγραμματισμένη συνάντηση λόγω απειλών

Η Unity ακυρώνει τη συνάντηση που είχε προγραμματίσει σε δημαρχείο, λόγω αναφερόμενων απειλών. Σύμφωνα με νέα αναφορά του Bloomberg, η εταιρεία φαίνεται να ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση εξαιτίας απειλών που περιγράφηκαν ως πιθανές.

Unity

Η κατάρρευση των μετοχών της Unity έχει πάρει μια ανησυχητική και επικίνδυνη τροπή. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Unity, John Riccitiello, επρόκειτο να μιλήσει στους υπαλλήλους την Πέμπτη το πρωί, αλλά η συνάντηση ακυρώθηκε και δύο από τα γραφεία της Unity έκλεισαν εξαιτίας των υποτιθέμενων απειλών.

Δείτε ακόμη: EA Games: Γίνεται EA Entertainment μετά από αναδιοργάνωση

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, η Unity, ο δημοφιλής κατασκευαστής μηχανής βιντεοπαιχνιδιών μεταξύ των indie προγραμματιστών, ανακοίνωσε αλλαγές στο μοντέλο τιμολόγησής της. Πέρα από την ετήσια συνδρομή, η Unity σχεδιάζει να εισαγάγει ένα νέο πρόγραμμα τιμολόγησης βάσει εγκατάστασης. Αυτό θα επιτρέπει την χρέωση των προγραμματιστών για κάθε παιχνίδι που εγκαθίσταται σε μια συσκευή, μόλις το παιχνίδι πληροί συγκεκριμένα όρια λήψης και εσόδων.

Η είδηση προκάλεσε μεγάλη αντίδραση, με ανεξάρτητους προγραμματιστές να εκφράζουν μαζικά τη δυσαρέσκειά τους. Υποστήριξαν, ότι οι αλλαγές θα επηρέαζαν αρνητικά τα ήδη περιορισμένα κέρδη τους και θα υπονόμευαν την εμπιστοσύνη τους, καθώς οι αλλαγές ανακοινώθηκαν χωρίς αρκετή σαφήνεια ή προειδοποίηση. Ορισμένοι απειλούν, ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν ξανά το Unity και ενθαρρύνουν τους παίκτες να πληρώσουν αλλά να μην κατεβάσουν τα παιχνίδια τους για να αποφύγουν τα νέα τέλη.

Ο ίδιος ο Riccitiello έγινε το κεντρικό πρόσωπο της διαμάχης, καθώς ορισμένοι τον θεωρούν την κινητήρια δύναμη πίσω από το νέο μοντέλο. Ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Electronic Arts, όταν το αμφιλεγόμενο σύστημα loot box, που έφερνε έσοδα, προστέθηκε στο FIFA 09. Έγινε γνωστός, όταν αποκάλεσε ορισμένους προγραμματιστές “ανόητους” λόγω της αντίστασής τους να εισαγάγουν προγράμματα δημιουργίας έσοδων νωρίτερα στη διαδικασία ανάπτυξης.

Δείτε ακόμη: Electronic Arts (EA): Ανακοίνωσε απολύσεις

Επιπλέον, υπάρχει ένα γνωστό απόσπασμα του Riccitiello κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με μέτοχους, σχετικά με την επιβολή ενός δολαρίου χρέωσης στους παίκτες του Battlefield για να ξαναγεμίσουν τα όπλα τους. Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Unity προκάλεσε έκπληξη αυτήν την εβδομάδα, όταν ανέφερε, ότι πούλησε 2.000 μετοχές της εταιρείας Unity, λίγο πριν ανακοινωθούν τα νέα – η τιμή των μετοχών σημείωσε σημαντική πτώση στη συνέχεια.

EA Games

Η Unity ανακοίνωσε μέσω Twitter ορισμένες επεξηγήσεις σχετικά με τη νέα δομή τιμολόγησης και ανακάλεσε. Οι προγραμματιστές δεν θα χρεώνονται πλέον για επανεγκαταστάσεις παιχνιδιών, αλλά θα απαιτείται χρέωση για τις εγκαταστάσεις σε πολλές συσκευές. Θα υπάρχουν προγράμματα για την προστασία από απάτη ή κακόβουλες δραστηριότητες και τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται σε φιλανθρωπικά πακέτα δεν θα υπόκεινται σε χρεώσεις. Επίσης, η Unity δήλωσε, ότι προβλέπει, μόνο το 10% των χρηστών της να επηρεαστούν από αυτές τις αλλαγές.

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS