ΑρχικήsecurityAnonymous Sudan: Χάκαραν το X για να πιέσουν τον Elon Musk

Anonymous Sudan: Χάκαραν το X για να πιέσουν τον Elon Musk

Μια ομάδα χάκερ με το όνομα Anonymous Sudan απενεργοποίησε το Χ, προηγουμένως γνωστό ως Twitter, σε περισσότερες από δώδεκα χώρες το πρωί της περασμένης Τρίτης. Αυτή η ενέργεια είχε ως στόχο να ασκήσει πίεση στον Elon Musk να φέρει την υπηρεσία Starlink στη χώρα τους.

Δείτε επίσης: H Anonymous Sudan λέει ότι έκλεψε credentials για Microsoft accounts – Η εταιρεία το αρνείται

Anonymous Sudan

Το X βγήκε εκτός λειτουργίας για περισσότερο από δύο ώρες, με χιλιάδες χρήστες να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Make our message reach to Elon Musk: ‘Open Starlink in Sudan‘,” ανάρτησαν οι χάκερ στο Telegram.

To Χ είναι το τελευταίο θύμα της συμμορίας, που προσπαθεί να «εξυπηρετήσει» το Σουδάν και το Ισλάμ. Μετά από αρκετές εβδομάδες ιδιωτικών συνομιλιών με την ομάδα της εφαρμογής συνομιλίας Telegram, το BBC πήρε συνέντευξη από τους χάκερς για τις μεθόδους και τα κίνητρά τους.

Ένα μέλος της ομάδας, γνωστό ως Crush, δήλωσε στο BBC ότι η επίθεση της Τρίτης προκάλεσε υπερφόρτωση των διακομιστών του X με τεράστιες ποσότητες επισκεψιμότητας, με σκοπό να τον αποσυνδέσουν. Οι τεχνικές hacking που χρησιμοποίησε η συμμορία ήταν αμφίβολες και σχετικά απλές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Downdetector για την παρακολούθηση διακοπών, καταγράφηκαν σχεδόν 20.000 αναφορές διακοπής λειτουργίας από χρήστες στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό υποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων που πιθανόν έχουν επηρεαστεί.

Δείτε ακόμα: Η Microsoft στοχοποιήθηκε σε μια κυβερνοεπίθεση από την ομάδα Anonymous Sudan

Elon Musk

Ένα άλλο μέλος της ομάδας hacking, γνωστή ως Hofa, ανέφερε ότι η επίθεση DDoS (Distributed Denial of Service) είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τον εμφύλιο πόλεμο στο Σουδάν, ο οποίος προκαλεί σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στο διαδίκτυο και τους επηρεάζει συχνά.

Το Χ δεν έχει δημοσιοποιήσει δημόσια την αναστάτωση που προκλήθηκε, ενώ ο Musk δεν έχει απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την έναρξη της δορυφορικής υπηρεσίας Διαδικτύου στο Σουδάν.

Το Anonymous Sudan έχει δεχθεί πολλές κατηγορίες στον κόσμο της κυβερνοασφάλειας ότι είναι μια ρωσική κυβερνο-στρατιωτική μονάδα που μεταμφιέζεται και προκαλεί κυβερνοχάος στο Κρεμλίνο υπό την κάλυψη μιας ξένης ομάδας χάκτιβιστ.

Παρά ταύτα, η εγκληματική ομάδα αρνείται επανειλημμένα τη ρωσική ταυτότητά της και για πρώτη φορά μοιράστηκε στοιχεία με το BBC, αποκαλύπτοντας την παρουσία της στο Σουδάν. Διατείνεται ότι η ομάδα αποτελείται από έναν “μικρό αριθμό” Σουδανών χάκερ, οι οποίοι εκτελούν επιθέσεις από αυτή τη χώρα παρά τις τακτικές αποκλεισμού τους από το Διαδίκτυο.

Η συμμορία ισχυρίζεται ότι πραγματοποιεί τις εγκληματικές επιθέσεις για να «υπερασπιστεί την αλήθεια, το Ισλάμ και το Σουδάν», αλλά σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις προσπάθησε επίσης να εκβιάσει θύματα για Bitcoin.

Έχει επίσης στοχεύσει ιστοσελίδες όπως το OnlyFans, το Tumblr και το Reddit, λέγοντας ότι προωθούν αυτό που αποκαλεί «αηδιαστικά smuts και άλλα LGBTQ+ πράγματα».

Δείτε επίσης: Anonymous Sudan: Επιτέθηκαν στα sites του αεροδρομίου Ben Gurion και της Israel Electric Corporation

Το Anonymous Sudan έχει κερδίσει διεθνή προσοχή με τις επιθέσεις του, με επίκεντρο τη διάδοση του μηνύματος για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους κατοίκους του Σουδάν. Καθώς συνεχίζει να ασκεί πίεση σε εταιρείες όπως το X και τον Elon Musk, το Anonymous Sudan προωθεί την ατζέντα του, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις της πρόσβασης στο Διαδίκτυο στη χώρα. Παρ’ όλα αυτά, οι μέθοδοί τους εξακολουθούν να είναι αντικείμενο ευρείας κριτικής και ανησυχίας στον κόσμο της κυβερνοασφάλειας. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί προσεκτικά τις ενέργειές τους και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν αυτές στη σταθερότητα του Διαδικτύου και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS