ΑρχικήUpdatesΗ Microsoft διορθώνει ένα πρόβλημα που επηρεάζει τους WSUS servers

Η Microsoft διορθώνει ένα πρόβλημα που επηρεάζει τους WSUS servers

Η Microsoft διόρθωσε ένα γνωστό πρόβλημα που επηρέαζε τους servers WSUS (Windows Server Update Services) που αναβαθμίστηκαν σε Windows Server 2022, προκαλώντας την αδυναμία τους να μεταφέρουν ενημερώσεις Windows 11 22H2 σε επιχειρηματικές συσκευές.

Παρόλο που οι ενημερώσεις κατέβηκαν με επιτυχία στον WSUS server, απέτυχαν να διαδοθούν περαιτέρω στις συσκευές των πελατών. Η βασική αιτία πηγάζει από την ακούσια αφαίρεση των τύπων MIME .msu και .wim κατά τη διαδικασία αναβάθμισης σε Windows Server 2022.

Αυτό το πρόβλημα επηρεάζει μόνο τους WSUS servers που εκτελούν το Windows Server 2022, ειδικότερα αυτούς που αναβαθμίστηκαν από το Windows Server 2016 ή το Windows Server 2019.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Microsoft Configuration Manager, το οποίο αποτελεί μέρος του Microsoft Endpoint Manager, δεν επηρεάζεται από αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η Microsoft αναφέρει ότι αυτό το πρόβλημα προκαλείται από την ακούσια αφαίρεση των απαιτούμενων τύπων MIME της Unified Update Platform (UUP) κατά την αναβάθμιση στο Windows Server 2022 από προηγούμενη έκδοση του Windows Server.

Αυτό το ζήτημα ενδέχεται να επηρεάσει τις ενημερώσεις ασφαλείας ή τις ενημερώσεις λειτουργικών χαρακτηριστικών για τα Windows 11, έκδοση 22H2.

Παρόλο που η Microsoft αντιμετώπισε το θέμα κυκλοφορώντας την Συγκεντρωτική Ενημέρωση Μαρτίου KB5023705 για τον Windows Server 2022, η εταιρεία ενημέρωσε μόνο τον πίνακα ελέγχου υγείας των Windows την Παρασκευή για να επιβεβαιώσει τη διόρθωση.

Εναλλακτική λύση για τους επηρεαζόμενους διακομιστές WSUS

Η Microsoft παρέχει επίσης μια προσωρινή λύση για τους διαχειριστές που δεν έχουν εγκαταστήσει το KB5023705 και χρειάζονται μια προσωρινή επιδιόρθωση.

Αυτό απαιτεί από αυτούς να προσθέσουν ξανά χειροκίνητα τους τύπους MIME UUP που αφαιρέθηκαν κατά λάθος χρησιμοποιώντας αυτές τις εντολές PowerShell (οι γραμμές μπορούν να επιλεγούν με διπλό κλικ):

& $Env:WinDir\system32\inetsrv\appcmd.exe set config /section:staticContent /+"[fileExtension='.msu',mimeType='application/octet-stream']"
& $Env:WinDir\system32\inetsrv\appcmd.exe set config /section:staticContent /+"[fileExtension='.wim',mimeType='application/x-ms-wim']"

Οι απουσιάζουσες επεκτάσεις αρχείων μπορούν επίσης να προστεθούν ξανά στους επηρεαζόμενους διακομιστές με τη βοήθεια του Internet Information Services (IIS) Manager, δημιουργώντας νέους τύπους MIME με τις επεκτάσεις “.wim” (application/x-ms-wim) και “.msu” (application/octet-stream).

Στις αρχές αυτού του μήνα, η Redmond εκπόνησε και μια ενημέρωση driver για να διορθώσει τις κάμερες σε συσκευές Windows βασισμένες σε ARM (συμπεριλαμβανομένων των φορητών υπολογιστών Surface Pro X), που είχαν υποστεί βλάβη από τις αναφορές πελατών που έρχονταν από τις 23 Μαΐου.

Η εταιρεία πραγματοποίησε μια ακόμα προσπάθεια να αντιμετωπίσει ένα σφάλμα Local Security Authority (LSA) Protection που προκαλούσε προειδοποιήσεις ασφαλείας των Windows με την ενημέρωση του Microsoft Defender KB5007651.

Η αρχική έκδοση αυτής της ενημέρωσης έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου, αλλά αργότερα αποσύρθηκε σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στις 17 Μαΐου.

Η απόφαση να αποσυρθεί προήλθε από αναφορές για blue screens και απροσδόκητες επανεκκινήσεις του συστήματος στα Windows 11 κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS