ΑρχικήinetArch Linux Installer: Υποστηρίξη Hyprland WM, Limine Bootloader

Arch Linux Installer: Υποστηρίξη Hyprland WM, Limine Bootloader

Μετά από αρκετούς μήνες σκληρής δουλειάς, οι προγραμματιστές του Arch Linux κυκλοφόρησαν σήμερα το Archinstall 2.6 ως την τελευταία σταθερή έκδοση του επίσημου εγκαταστάτη κειμένου του Arch Linux που φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά και πολλές βελτιώσεις.

Δείτε επίσης: Abyss Locker: Η έκδοση Linux του ransomware στοχεύει διακομιστές VMware ESXi

Το Archinstall 2.6 είναι εδώ με υποστήριξη για τον προσαρμοζόμενο διαχειριστή παραθύρων Wayland με δυναμική τοποθέτηση πλακιδίων Hyprland, υποστήριξη για τον σύγχρονο, προηγμένο, φορητό, πολλαπλών πρωτοκόλλων bootloader Limine και υποστήριξη για προσαρμοσμένους mirror, επιτρέποντας τελικά στους χρήστες να προσθέσουν τους αγαπημένους τους mirror.

Επίσης νέο στο Archinstall 2.6 είναι ένα ανανεωμένο τμήμα διαχωρισμού που έχει ξαναγραφτεί, η ενεργοποίηση των ξεχωριστών /boot και /boot/esp μέσω του XBOOTLDR στο systemd-boot, η ευκολότερη αποθήκευση αρχείων ρυθμίσεων επιτρέποντας τη συμπλήρωση καρτελών στην εισαγωγή path φακέλων, καθώς και η υποστήριξη για τις γλώσσες Εσθονικά και Παραδοσιακά Κινέζικα.

Φυσικά, η νέα έκδοση του installer του Arch Linux έρχεται επίσης με πολλές διορθώσεις σφαλμάτων για τη βελτίωση του installer. Αυτές οι διορθώσεις βελτιώνουν την υποστήριξη για το προφίλ i3 WM, προσθέτουν μια εξάρτηση χρόνου εκτέλεσης για το dmenu, προσθέτουν καλύτερη υποστήριξη για το Sway WM, βελτιώνουν την κρυπτογράφηση δίσκων, κάνουν το PKGBUILD πιο διαχειρίσιμο και προσθέτουν βελτιώσεις στην Python 3.11.

Arch Linux Installer

Πρόταση: Ψεύτικο PoC για μια Linux Kernel ευπάθεια στο GitHub περιέχει malware

Ορισμένα ζητήματα εισαγωγής και φόρτωσης ρυθμίσεων έχουν επίσης διορθωθεί στο Archinstall 2.6, το οποίο επίσης διορθώνει την ορθή ρύθμιση της κρυπτογράφησης του κωδικού πρόσβασης, προσθέτει καλύτερη υποστήριξη FIDO2 και εγκαθιστά σωστά το πακέτο dkms για NVIDIA και NVIDIA-OPEN όταν χρησιμοποιούνται προσαρμοσμένοι πυρήνες Linux.

Υπάρχουν πολλές άλλες διορθώσεις και μικρές αλλαγές που περιλαμβάνονται στο Archinstall 2.6, το οποίο είναι διαθέσιμο για λήψη από τη σελίδα του project στο GitHub ή από τα επίσημα αρχεία του Arch Linux. Θα το βρείτε επίσης προεγκατεστημένο από προεπιλογή στο επερχόμενο ISO snapshot του Arch Linux για τον Αύγουστο του 2023 (2023.08.01).

Οι προγραμματιστές προειδοποιούν ότι αυτή η έκδοση έρχεται με ριζικές αλλαγές όσον αφορά τα αρχεία ρυθμίσεων και το επίπεδο API, προκειμένου να καθαριστεί η κακή ορολογία και επίσης να διαχωριστεί η λογική του κώδικα και οι ενιαίες παράμετροι για παρόμοιες λειτουργίες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις σημειώσεις έκδοσης για περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης: Το AVrecon malware μολύνει 70.000 Linux routers για να δημιουργήσει botnet

πηγή πληροφοριών: 9to5linux.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS