ΑρχικήinetΤο μεγαλύτερο πλωτό ηλιακό πάρκο βρίσκεται στο New Jersey

Το μεγαλύτερο πλωτό ηλιακό πάρκο βρίσκεται στο New Jersey

Το New Jersey φιλοξενεί ένα πλωτό ηλιακό πάρκο 8,9 μεγαβάτ (MW) – τη μεγαλύτερη πλωτή ηλιακή εγκατάσταση στη Βόρεια Αμερική.

ηλιακό πάρκο New Jersey

Δείτε επίσης: Ιαπωνία: Ηλιακή ενέργεια από το διάστημα μέχρι το 2025

Η NJR Clean Energy Ventures είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίζεται το πλωτό ηλιακό πάρκο, το οποίο καλύπτει 17 στρέμματα του ταμιευτήρα Canoe Brook στο Short Hills του Νιου Τζέρσεϊ. Η NJR CEV και η New Jersey American Water πραγματοποίησαν χθες τελετή κοπής κορδέλας για το έργο.

Το πλωτό ηλιακό πάρκο αποτελείται από 16.510 ηλιακούς συλλέκτες και η καθαρή ενέργεια που παράγουν είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει 1.400 σπίτια ετησίως. Θα παρέχει περίπου το 95% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια για την μονάδα επεξεργασίας νερού Canoe Brook του New Jersey American Water.

Το πλωτό ηλιακό πάρκο αποτελείται από φωτοβολταϊκά πάνελ στερεωμένα σε σχεδίες. Το νερό διατηρεί τα ηλιακά πάνελ δροσερά, αυξάνοντας έτσι την απόδοση και τα πάνελ μειώνουν επίσης την εξάτμιση σχεδόν στο μηδέν.

Ο Robert Pohlman, αντιπρόεδρος της NJR Clean Energy Ventures, δήλωσε: “Η πλωτή ηλιακή τεχνολογία δημιουργεί νέες ευκαιρίες για ανεκμετάλλευτα υδάτινα σώματα, επιτρέποντας σε χώρο που διαφορετικά θα έμενε κενό να επιτρέψει την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μεγάλης κλίμακας, γεγονός που συμβάλλει στην παροχή των πλεονεκτημάτων της καθαρής ενέργειας σε ακόμη περισσότερους πελάτες”.

Πρόταση: Κύμα ενέργειας που χτύπησε τη Γη προκλήθηκε από συγχώνευση αστέρων νετρονίων

ηλιακό πάρκο New Jersey

Η ηλιακή εγκατάσταση Canoe Brook τέθηκε σε πλήρη εμπορική λειτουργία τον Ιανουάριο του 2023. Εκτός από την παροχή βιώσιμης, καθαρής ενέργειας, η συστοιχία παρέχει και άλλα οφέλη. Η παραγόμενη ηλιακή ενέργεια ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 8.121 μετρικών τόνων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την ατμόσφαιρα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας.

Από το 2009, η CEV έχει επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εμπορικά και οικιστικά ηλιακά έργα. Ως ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες/διαχειριστές ηλιακής ενέργειας στην εν λόγω πολιτεία, σήμερα διατηρεί 65 εμπορικά ηλιακά περιουσιακά στοιχεία σε τέσσερις πολιτείες και ένα χαρτοφυλάκιο με εγκατεστημένη ισχύ άνω των 440 MW.

Το Canoe Brook είναι το δεύτερο πλωτό ηλιακό έργο στο χαρτοφυλάκιο της CEV. Το πρώτο, μια συστοιχία 4,4 MW που βρίσκεται στο Sayreville του New Jersey, τέθηκε σε εμπορική λειτουργία το 2020.

Διαβάστε επίσης: Ηλιακή οροφή θερμοκηπίου μπορεί να αλλάξει το μέλλον της καλλιέργειας

πηγή πληροφοριών: electrek.co

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS