ΑρχικήsecurityΕπίθεση ransomware επηρεάζει τις υπηρεσίες της κομητείας Spartanburg

Επίθεση ransomware επηρεάζει τις υπηρεσίες της κομητείας Spartanburg

Οι officials της κομητείας Spartanburg δήλωσαν ότι εντοπίστηκε επίθεση ransomware στο δίκτυό τους.

Μετά την επίθεση, εκπρόσωπος της κομητείας εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Πρόσφατα εντοπίσαμε και αντιμετωπίσαμε μια επίθεση ransomware στο δίκτυο υπολογιστών μας. Μόλις το μάθαμε, αρχίσαμε να εργαζόμαστε για τη διερεύνηση, την αποκατάσταση των λειτουργιών και τον προσδιορισμό των επιπτώσεων του περιστατικού. Συνεργαζόμαστε επίσης με αναγνωρισμένους σε εθνικό επίπεδο τρίτους συμβούλους κυβερνοασφάλειας. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε ενεργά την κατάσταση και να συντονιζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου. Η ασφάλεια και η προστασία των κατοίκων και των υπαλλήλων της κομητείας μας παραμένουν η ύψιστη προτεραιότητά μας. Το Τμήμα Πληροφορικής της κομητείας και η ομάδα κυβερνοασφάλειας και εγκληματολογίας συνεχίζουν να εργάζονται για τον έλεγχο και την ανάκτηση των επηρεαζόμενων συστημάτων. Όλες οι βασικές υπηρεσίες συνεχίζουν να λειτουργούν, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών 9-1-1 και των επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης.

Η κομητειακή διοίκηση είναι ανοιχτή για το κοινό σήμερα- ωστόσο, ορισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες, ενώ το δίκτυο συνεχίζει να δοκιμάζεται. Υπενθυμίζεται ότι οι ώρες λειτουργίας μας είναι από τις 8:30 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ., από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Δείτε επίσης: Η έκδοση Linux του RTM Locker ransomware στοχεύει VMware ESXi servers

Spartanburg
Επίθεση ransomware επηρεάζει τις υπηρεσίες της κομητείας Spartanburg

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών δήλωσε ότι η υπηρεσία είχε ενημερωθεί για την επίθεση. Δεν παρείχαν πρόσθετες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, υπάρχει μια πληθώρα άλλων ερωτημάτων σχετικά με το πόσο σοβαρή είναι η παραβίαση της ασφάλειας. Και οι άνθρωποι με τους οποίους μίλησε το FOX Carolina αναρωτιούνται αν θα το νιώσουν τους επόμενους μήνες ή χρόνια.

Δείτε επίσης: Η.Β.: Προβλήματα σύνδεσης σε sites/ apps μεγάλων τραπεζών

Την Πέμπτη εντοπίστηκε επίθεση ransomware στο δίκτυο υπολογιστών της κομητείας. Η πηγή είναι ακόμη άγνωστη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κομητείας, μόλις το αντιλήφθηκαν, άρχισαν έρευνες προκειμένου να αποκαταστήσουν τις λειτουργίες και να προσδιορίσουν τις επιπτώσεις του περιστατικού.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της κομητείας δήλωσε ότι συνεργάζονται με τρίτους συμβούλους κυβερνοασφάλειας. Επιπλέον, το τμήμα πληροφορικής της κομητείας και οι εγκληματολογικές ομάδες εξακολουθούν να εργάζονται για να δοκιμάσουν και να ανακτήσουν τα συστήματα που επηρεάστηκαν.

Επίθεση ransomware επηρεάζει τις υπηρεσίες της κομητείας Spartanburg

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το ransomware είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του κυβερνοεγκλήματος παγκοσμίως, επηρεάζοντας σχολεία, κυβερνήσεις, υγειονομική περίθαλψη και λιανικό εμπόριο. Πέρυσι, γλίτωσαν τα θύματα από πληρωμές 130 εκατομμυρίων δολαρίων- ωστόσο, μόλις τον Φεβρουάριο, το σύστημα υπολογιστών της Υπηρεσίας Αστυνόμων των ΗΠΑ υπέστη μεγάλη παραβίαση.

Δείτε επίσης: Tonto Team: Εξαπολύει επιθέσεις σε ιδρύματα της Νότιας Κορέας

Το FOX Carolina τηλεφώνησε και έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εκπρόσωπο της κομητείας με έναν κατάλογο ερωτήσεων, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που θα διαρκέσει η ανάκαμψη. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη λάβει απάντηση.

Πηγή πληροφοριών: foxcarolina.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS