ΑρχικήsecurityΤο studio Stalker 2 ισχυρίζεται ότι έχει χακαριστεί από Ρώσους

Το studio Stalker 2 ισχυρίζεται ότι έχει χακαριστεί από Ρώσους

Ένα gaming studio κατήγγειλε κυβερνοεπίθεση από ομάδα Ρώσων, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ο τελευταίος τους τίτλος Stalker 2: Heart of Chornobyl.

Δείτε επίσης: Clop ransomware: Παραβίασε εταιρείες μέσω GoAnywhere MFT zero-day

Stalker 2

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού Twitter του παιχνιδιού, η GSC Game World ισχυρίστηκε ότι «μια κοινότητα από ένα ρωσικό κοινωνικό δίκτυο» εισέβαλε στον λογαριασμό της και απειλεί ότι θα παρακρατήσει τα δεδομένα μέχρι να καταβληθούν λύτρα.

Δείτε επίσης: Dark Pink: Επιτίθεται σε κυβερνητικούς/στρατωτικούς οργανισμούς με το KamiKakaBot malware

Το στούντιο έχει προειδοποιήσει ότι μια κυβερνοεπίθεση μπορεί να οδηγήσει σε κακόβουλη δημοσιοποίηση εικόνων και λεπτομερειών από το παιχνίδι, που ενδεχομένως να εξαλείψει το ενδιαφέρον των παικτών.

Συνεπώς, οι παίκτες καλούνται να αγνοήσουν οποιαδήποτε οπτική απεικόνιση εμφανίζεται πριν από την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η εταιρεία προειδοποίησε για πιθανές κακόβουλες προθέσεις εκμετάλλευσης των δεδομένων της για εκβιασμό και εκφοβισμό. «Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς έχουν υπάρξει και στο παρελθόν απόπειρες παραβίασης του συστήματός μας και διαρροής προσωπικών πληροφοριών

«Δεχόμαστε συνεχείς επιθέσεις στον κυβερνοχώρο για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα. Αντιμετωπίσαμε εκβιασμό, επιθετικές ενέργειες, χακαρίσματα, και προσπάθειες να βλάψουν τη διαδικασία ανάπτυξης ή τη φήμη της εταιρείας μας.»

«Είμαστε μια ουκρανική εταιρεία και, όπως οι περισσότεροι Ουκρανοί, έχουμε βιώσει πολλά πράγματα που είναι πολύ πιο τρομακτικά – κατεστραμμένα σπίτια, κατεστραμμένες ζωές και θάνατοι των αγαπημένων μας. Οι προσπάθειες εκβιασμού ή εκφοβισμού μας είναι εντελώς μάταιες».

Προσθέτει: «Σε περίπτωση οποιασδήποτε διαρροής, σας ζητάμε να αποφύγετε την παρακολούθηση ή την διανομή πληροφοριών σχετικά με το Stalker 2: Heart of Chornobyl.»

«Σας ενθαρρύνουμε να μείνετε υπομονετικοί και να περιμένετε την επίσημη κυκλοφορία για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Πιστεύουμε ότι θα το λατρέψετε.»

Δείτε επίσης: Το malware Batloader χρησιμοποιεί Google Ads για την παράδοση των payload Vidar Stealer και Ursnif

Η GSC Game World, η οποία είχε έδρα στο Κίεβο πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, έχει μετεγκατασταθεί από τότε στην Τσεχική Δημοκρατία.

Το παιχνίδι αναμενόταν αρχικά να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2022, ωστόσο αναβλήθηκε δύο φορές και τώρα έχει οριστεί για κυκλοφορία το 2023. Δυστυχώς, η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Πηγή πληροφοριών: videogameschronicle.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS