ΑρχικήsecurityΗ AT&T ειδοποιεί 9 εκατομμύρια πελάτες για παραβίαση δεδομένων

Η AT&T ειδοποιεί 9 εκατομμύρια πελάτες για παραβίαση δεδομένων

Η AT&T ενημέρωσε πρόσφατα 9 εκατομμύρια πελάτες ότι οι προσωπικές τους πληροφορίες ενδέχεται να έχουν εκτεθεί μετά από hack ενός marketing vendor που έγινε τον Ιανουάριο.

Δείτε επίσης: Το IceFire ransomware κρυπτογραφεί τώρα τόσο τα συστήματα Linux όσο και τα Windows

AT&T

Παρά το γεγονός ότι η κοινοποίηση της AT&T για την παραβίαση των δεδομένων δεν αποκάλυπτε πόσοι πελάτες επηρεάστηκαν, ενημέρωσε το BleepingComputer ότι εννέα εκατομμύρια wireless λογαριασμοί παρουσίασαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις πληροφορίες του δικτύου ιδιοκτησίας πελατών τους.

Οι απόρρητες πληροφορίες CPNI που έχουν εκτεθεί περιλαμβάνουν ονόματα πελατών, αριθμούς λογαριασμών ασύρματων δικτύων, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εταιρεία υποστήριξε ότι τα συστήματά της δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό ασφαλείας τρίτου μέρους και ότι εκτέθηκαν μόνο δεδομένα που συνδέονται με την επιλεξιμότητα αναβάθμισης συσκευών.

Δείτε επίσης: Συσκευές SonicWall έχουν μολυνθεί από malware που επιβιώνει από firmware upgrades

Οι αρχές επιβολής του νόμου ειδοποίησαν για την παραβίαση

Συνιστάται στους πελάτες να απενεργοποιήσουν την κοινή χρήση δεδομένων CPNI στους λογαριασμούς τους υποβάλλοντας ένα CPNI Restriction Request για να μειώσουν τους κινδύνους έκθεσης στο μέλλον, εάν η AT&T τα χρησιμοποιήσει για σκοπούς μάρκετινγκ τρίτου προμηθευτή.

Τον Αύγουστο του 2021, η AT&T απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί παραβίασης δεδομένων, όταν ένας διαβόητος εγκληματίας του κυβερνοχώρου προσέφερε προς πώληση μια βάση δεδομένων που, όπως ισχυριζόταν, περιείχε τις προσωπικές πληροφορίες 70 εκατομμυρίων πελατών.

Δείτε επίσης: Netwire RAT: Οι αρχές το κατάσχεσαν και συνέλαβαν τον διαχειριστή του

Η AT&T είναι μια από τις παλαιότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών που υπάρχουν σήμερα. Από το ταπεινό της ξεκίνημα το 1875 μέχρι σήμερα, έχει περάσει από πολλές αλλαγές που τη διαμόρφωσαν σε αυτό που είναι σήμερα – έναν από τους ισχυρότερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στον κόσμο με πάνω από 130 εκατομμύρια πελάτες μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ιστορία της είναι μια απόδειξη για το πώς η προσαρμοστικότητα είναι το κλειδί όταν πρόκειται να παραμείνει κανείς ανταγωνιστικός σε οποιονδήποτε κλάδο – ανεξάρτητα από το πόσο καιρό υπάρχει ή πόσα έχει πετύχει στο παρελθόν.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS