ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA: Ο αστεροειδής 2023 DW μπορεί να χτυπήσει τη Γη το 2046

NASA: Ο αστεροειδής 2023 DW μπορεί να χτυπήσει τη Γη το 2046

Οι επιστήμονες της NASA εντόπισαν πρόσφατα έναν νέο αστεροειδή, τον 2023 DW, ο οποίος μπορεί να καταστρέψει τα σχέδια των…. ερωτευμένων την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το μακρινό 2046! Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, αλλά ο αστεροειδής θα μπορούσε να καταλήξει στη Γη.

NASA αστεροειδής

Μετά από προσεκτική αξιολόγηση και εκτίμηση, η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία αναγνώρισε τον αστεροειδή ως πιθανό κίνδυνο για τη Γη και τον πρόσθεσε στον κατάλογο κινδύνου (Risk List) για περαιτέρω παρακολούθηση.

Δείτε επίσης: NASA rover: Κατέγραψε τα σύννεφα στο ηλιοβασίλεμα του Άρη

Είναι το μόνο αντικείμενο στη λίστα κινδύνου της NASA που έχει 1 στα 10 στην κλίμακα Torino (Torino Scale), μια μέτρηση για την κατηγοριοποίηση του προβλεπόμενου κινδύνου σύγκρουσης αντικειμένου με τη Γη. Όλα τα άλλα αντικείμενα στη λίστα κατατάσσονται στο 0 προς το παρόν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για καταστροφικές ζημιές στη Γη. Η κατάταξη δείχνει ότι ο συγκεκριμένος αστεροειδής δεν ενέχει “ασυνήθιστο επίπεδο κινδύνου”.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο αστεροειδής έχει διάμετρο 50 μέτρων, αλλά δεν είναι απόλυτα σίγουροι για το μέγεθος του.

Δείτε επίσης: NASA: Eπιβεβαίωσε ότι ένας τεράστιος μετεωρίτης βάρους άνω των 500 κιλών έπεσε στο Νότιο Τέξας

Η πιθανότητα σύγκρουσης με τη Γη είναι εξαιρετικά μικρή. Συγκεκριμένα, ο αστεροειδής έχει πιθανότητες 1 στις 607 να χτυπήσει τον πλανήτη μας και αυτό θα μπορούσε να γίνει στις 14 Φεβρουαρίου του 2046.

Το Γραφείο Συντονισμού της Πλανητικής Άμυνας της NASA παρακολουθεί ενεργά τον αστεροειδή και μας ενημερώνει για τις νέες πληροφορίες που γίνονται διαθέσιμες.

Συχνά όταν ανακαλύπτονται για πρώτη φορά νέα αντικείμενα, χρειάζονται αρκετές εβδομάδες δεδομένων για να μειωθούν οι αβεβαιότητες και να προβλεφθούν επαρκώς τα orbits years στο μέλλον“, ανέφερε το γραφείο στο Twitter. “Οι αναλυτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τον αστεροειδή 2023 DW και να ενημερώνουν τις προβλέψεις καθώς έρχονται περισσότερα δεδομένα“.

Άγιος Βαλεντίνος

Ο αστρονόμος Piero Sicoli πιστεύει ότι υπάρχει περίπου “1 στις 400 πιθανότητες” ότι ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, αν τελικά ο αστεροειδής κατέληγε στη Γη, θα μπορούσε να πέσει οπουδήποτε μεταξύ του Ινδικού Ωκεανού και της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: NASA X-57 Maxwell: Το πρώτο της ηλεκτρικό αεροσκάφος είναι έτοιμο να πετάξει

Σίγουρα αυτό το ενδεχόμενο σύντομα θα αποκλειστεί“, έγραψε στο Twitter την περασμένη εβδομάδα. “Ωστόσο, ως άσκηση, υπολόγισα πού θα μπορούσε να πέσει ο αστεροειδής εάν εμφανιζόταν αυτή η πιθανότητα“.

Οι αστρονόμοι παρακολουθούν τους αστεροειδείς για να προβλέψουν άμεσα αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τη Γη. Η NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες ασχολούνται το τελευταίο διάστημα με μέτρα για την προστασία της Γης από κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο από το διάστημα. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η NASA ολοκλήρωσε μια πολύ φιλόδοξη αποστολή, χτυπώντας έναν αστεροειδή με ένα διαστημόπλοιο. Ο πρωτοποριακός πλανητικός αμυντικός ανιχνευτής της NASA, DART, πέρασε 306 ημέρες ταξιδεύοντας στο διάστημα προτού προσκρούσει στον αστεροειδή Dimorphos. Επρόκειτο για μια προγραμματισμένη αποστολή της NASA (DART mission). Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η NASA κατάφερε το σκοπό της να εκτρέψει τον αστεροειδή. Η επιτυχημένη δοκιμή δείχνει μια πιθανή στρατηγική πλανητικής άμυνας για την προστασία της Γης από επικίνδυνα αντικείμενα που μπορεί να απειλήσουν τον πλανήτη μας.

Πηγή: www.news.com.au

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS