ΑρχικήinetΗ Ρωσία μπλοκάρει Discord, Microsoft Teams, Snapchat, Telegram και άλλα app

Η Ρωσία μπλοκάρει Discord, Microsoft Teams, Snapchat, Telegram και άλλα app

Η Ρωσία έχει απαγορεύσει τη χρήση ιδιωτικών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων (Telegram, Microsoft Teams, Discord, Snapchat, Viber, WhatsApp, WeChat και άλλα) που ανήκουν σε ξένες εταιρείες στη δικαιοδοσία της, περιορίζοντας έτσι την πρόσβαση των πολιτών σε ασφαλή κανάλια επικοινωνίας.

Η ρωσική υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτύου Roskomnadzor προειδοποιεί ότι σήμερα είναι η πρώτη μέρα που τίθενται σε ισχύ νόμοι που απαγορεύουν τη χρήση κάποιων ξένων εφαρμογών ιδιωτικών μηνυμάτων (Telegram, Microsoft Teams, Discord, Snapchat, Viber, WhatsApp, WeChat και άλλα) στη χώρα.

Δείτε επίσης: Rostelecom Ρωσία: Οι DDoS επιθέσεις το 2022 έσπασαν κάθε ρεκόρ

Ρωσία telegram discord

Η Roskomnadzor μπλόκαρε τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Discord
  • Microsoft Teams
  • Skype for Business
  • Snapchat
  • Telegram
  • Threema
  • Viber
  • WhatsApp
  • WeChat

Ενδιαφέρον είναι ότι το γνωστό λογισμικό τηλεδιάσκεψης “Zoom” με έδρα την Καλιφόρνια και η υπηρεσία ασφαλούς ανταλλαγής μηνυμάτων “Signal” παραλείπονται από τον κατάλογο της Roskomnadzor. Σε αντίθεση με άλλες ευρέως χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων και πλατφόρμες φωνητικών κλήσεων, αυτές οι δύο έχουν καταφέρει να παραμείνουν εκτός του ραντάρ τους!

Οι ρωσικές αρχές ζήτησαν προηγουμένως από μερικές από τις αναφερόμενες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Discord και Telegram, να αφαιρέσουν την “παραπληροφόρηση” από τις πλατφόρμες τους.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο block δεν φαίνεται να αποτελεί μέτρο που λαμβάνεται για τον περιορισμό της εισροής ξένων πληροφοριών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν την εγχώρια γνώμη, αλλά μάλλον ως προσπάθεια να αποτραπεί η αποκάλυψη εμπιστευτικών δεδομένων στο εξωτερικό.

Η Ρωσία επαγρυπνεί στον περιορισμό της εφαρμογής διεθνούς λογισμικού σε ευαίσθητους τομείς, προσπαθώντας να περιορίσει προληπτικά κάθε πιθανή διαρροή εμπιστευτικού υλικού σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Το Oculus σκανάρει το διαδίκτυο “για εξτρεμιστικό περιεχόμενο”

Τον περασμένο μήνα, το State Duma της Ρωσίας παρουσίασε ένα σχέδιο για την εισαγωγή μιας εγχώριας υπηρεσίας VPN (εικονικό ιδιωτικό δίκτυο), η οποία θα επιτρέψει στους πολίτες να παραμένουν παραγωγικοί κατά την εκτέλεση εργασιών από τη χώρα τους και θα τους προστατεύει από κάθε πιθανή λογοκρισία.

Λόγω της αξιοπιστίας τους, πολλά προϊόντα VPN έχουν απαγορευτεί στη Ρωσία – το πρώτο κύμα απαγορεύσεων έγινε τον Ιανουάριο του 2020, ενώ ένα δεύτερο κύμα απαγορεύσεων έγινε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο του 2021.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS