ΑρχικήinetΠατέρας "έριξε" το Internet μιας πόλης προσπαθώντας να εμποδίσει τα παιδιά του...

Πατέρας “έριξε” το Internet μιας πόλης προσπαθώντας να εμποδίσει τα παιδιά του να συνδεθούν στο διαδίκτυο

Ένας Γάλλος πατέρας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης και βαρύ πρόστιμο αφού χρησιμοποίησε ένα σύστημα παρεμβολής σήματος (signal jammer) για να εμποδίσει τα παιδιά του να συνδεθούν στο Internet. Το πρόβλημα είναι ότι επηρέασε πολλά ακόμα σπίτια στην πόλη του.

Από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 3 π.μ. κάθε μέρα, η γαλλική πόλη Messanges διαπίστωσε ότι οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και το Internet δεν λειτουργούσαν.

Δείτε επίσης: Ο τερματισμός του 3G δικτύου δεν θα επηρεάσει μόνο τα κινητά

Internet πατέρας Internet παιδιά

Καθώς το πρόβλημα ήταν συνεχές και επηρέαζε πολλούς χρήστες, ένας πάροχος κινητής τηλεφωνίας ανέφερε το ζήτημα στο Agence nationale des fréquences (ANFR), μια υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του ραδιοηλεκτρικού φάσματος στη Γαλλία. Οι έρευνες έδειξαν ότι χρησιμοποιούνταν συσκευή παρεμβολής σήματος που εμπόδιζε τις ραδιοσυχνότητες στην πόλη.

Δείτε επίσης: Οι εργαζόμενοι του Facebook στην εποχή της Meta θα αποκαλούνται «Metamates»

Μια αναφορά της υπηρεσίας ANFR εξηγεί ότι ένας τεχνικός εντόπισε ότι αυτό ξεκινούσε από ένα σπίτι σε μια γειτονική πόλη, όπου ένας ιδιοκτήτης (πατέρας) παραδέχτηκε ότι αγόρασε ένα jammer στο Internet και το χρησιμοποίησε για να μην μπορούν τα έφηβα παιδιά του να βρίσκονται πολλές ώρες στο διαδίκτυο.

παρεμβολής σήματος signal jammer

Η εξήγηση ήταν ανησυχητικά απλή: το σύστημα παρεμβολής σήματος είχε εγκατασταθεί από τον πατέρα της οικογένειας για να εμποδίσει τους εφήβους του να έχουν πρόσβαση στο Internet με το smartphone τους την ώρα που θα έπρεπε να κοιμούνται! Τα παιδιά του είχαν πράγματι εθιστεί στα κοινωνικά δίκτυα και σε άλλες εφαρμογές, ιδίως μετά την επιβολή περιοριστικών μέτρων λόγω του Covid-19“, εξηγεί η ANFR στην έκθεσή της.

Ο Γάλλος μπαμπάς έκανε μια έρευνα στο διαδίκτυο και μετά από κάποιες συζητήσεις σε φόρουμς, αποφάσισε ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση για να εμποδίσει την υπερβολική χρήση του διαδικτύου και των social media.

Δείτε επίσης: Το Twitter επεκτείνει την έκδοση beta του Safety Mode

Φυσικά, ο άνδρας δεν είχε πρόθεση να επηρεάσει το Internet μιας ολόκληρης πόλης, αλλά το έκανε. Επιπλέον, η χρήση μιας συσκευής παρεμβολής σήματος είναι παράνομη στη Γαλλία και επισύρει ποινή έως και 30.000 ευρώ και 6 μήνες φυλάκιση.

Ομοίως, η χρήση τέτοιων συσκευών είναι παράνομη και στις ΗΠΑ και μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Η ANFR ανέφερε τη χρήση του signal jammer στην Εισαγγελία, η οποία κατέσχεσε τη συσκευή και ερευνά το αδίκημα.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS