Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Το VPN App του Facebook θα μπορούσε να απαγορευτεί από το App Store

FacebookΠρόσφατα η Apple άλλαξε την πολιτική απορρήτου της στο App Store, με αποτέλεσμα τώρα να αποτρέπει τις εφαρμογές από το να συλλέγουν δεδομένα χρηστών και φίλων τους. Αυτός ο περιορισμός θα μπορούσε να οδηγήσει στην απαγόρευση της αμφιλεγόμενης εφαρμογής Onavo Protect του Facebook – η οποία είναι γνωστό ότι κατασκοπεύει τις δραστηριότητες των χρηστών.

Με τους νέους κανόνες που ισχύουν, η εταιρεία θα μπορεί να περιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν τις πληροφορίες των ιδιοκτητών συσκευών της Apple και να εμποδίζει την κοινή χρήση των δεδομένων χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη.

Το Bloomberg δημοσίευσε ένα άρθρο το οποίο υποδηλώνει ότι οι αλλαγές στις οδηγίες του App Store φαίνεται να στοχεύουν σε μεγάλο βαθμό το Onavo του Facebook:

«Οι νέες οδηγίες της Apple φαίνεται σχεδόν σαν να γράφτηκαν για το Onavo του Facebook», δήλωσε ο Will Strafach, ερευνητής που ασχολείται με τo Onavo Protect και επικεντρώνεται στην ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος iOS της Apple.

Το Onavo Protect είναι μια υπηρεσία VPN που παρέχει ανωνυμία στους χρήστες, αλλά στην ουσία αυτό που κάνει είναι να συλλέγει τεράστια ποσά δεδομένων και να παρακολουθεί τις συσκευές των χρηστών που το έχουν ενεργοποιήσει.

Είναι επιβεβαιωμένο ότι το Facebook χρησιμοποιεί το σύνολο των δεδομένων του Onavo, για να αναλύσει ποιοι τύποι εφαρμογών έχουν ζήτηση και πώς οι άνθρωποι τις χρησιμοποιούν.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το Onavo βοήθησαν επίσης την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, να καταστρώσει στρατηγικές για να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους της, όπως το Twitter. Επιπλέον μπόρεσε να ανανεώσει το Instagram για να ανταγωνιστεί το Snapchat.

Οι νέες πολιτικές δίνουν στην Apple επαρκείς λόγους για να καταργήσει την εφαρμογή Onavo από την πλατφόρμα της, η οποία όμως εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στο App Store, παρά την εισαγωγή των νέων κανόνων την περασμένη εβδομάδα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *