ΑρχικήinetΤο Mac Mini δεν έχει αναβαθμιστεί ακόμα στα νέα τσιπ της Apple

Το Mac Mini δεν έχει αναβαθμιστεί ακόμα στα νέα τσιπ της Apple

Η Apple κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα σειρά των υπερταχέων Mac, αλλά φαίνεται ότι το πιστό μικρό Mac Mini έχει μείνει πίσω. Η εταιρεία παρέμεινε στα παλιά τσιπ παρά την κυκλοφορία των νέων υπερ-ισχυρών συσκευών της, αφήνοντας πολλούς χρήστες να αναρωτιούνται γιατί το Mac Mini δεν συμπεριλήφθηκε σε αυτή την αναβάθμιση. 

Το Mac mini με M1, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020, είναι το παλαιότερο Mac που φιλοξενεί το τελευταίο τσιπ πυριτίου της Apple. Δυστυχώς, έχει ήδη ξεπεραστεί από τρεις συσκευές – το MacBook Pro 13 ιντσών, το ανανεωμένο MacBook Air και το iPad Pro – οι οποίες διαθέτουν το νεότερο τσιπ Μ2 που προσφέρει αύξηση της απόδοσης κατά 20%. Στο WWDC, η Apple ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητά του και τώρα με αυτές τις 3 συσκευές να τρέχουν όλες με chipset M2- είναι λογικό να πρέπει να επιβραβεύεται και το σκληρά εργαζόμενο Mini!

Παρά το γεγονός ότι χρειάζονται ελάχιστες εσωτερικές τροποποιήσεις, η Apple δεν έχει προσθέσει ακόμη το τσιπ M2 στη σειρά Mac Mini. Αναφορές από νωρίτερα το 2021 πρότειναν ότι μια νέα έκδοση του Mac mini προοριζόταν αρχικά για κυκλοφορία κάποια στιγμή φέτος- ωστόσο, αυτά τα σχέδια προφανώς αντικαταστάθηκαν από το ολοκαίνουργιο έργο τους -το Mac Studio. Παρ’ όλα αυτά, οι φήμες λένε ότι μια ανανεωμένη σχεδίαση που διαθέτει το M2 Chip εξακολουθεί να βρίσκεται στην παραγωγή και μπορεί να κυκλοφορήσει ήδη από το 2023!

Το Mac Mini δεν έχει αναβαθμιστεί ακόμα στα νέα τσιπ της Apple
Το Mac Mini δεν έχει αναβαθμιστεί ακόμα στα νέα τσιπ της Apple

Δείτε επίσης: Δυο μυστηριώδη MacBook εμφανίστηκαν στη database της Steam

Το εισαγωγικό Mac mini M1 είναι η πιο οικονομική επιλογή στη σειρά της Apple, αλλά όσοι θέλουν να επενδύσουν περισσότερα, μπορούν να επιλέξουν ένα μοντέλο υψηλών προδιαγραφών που τροφοδοτείται από την Intel. Παρόλο που ανανεώθηκε με διπλάσια χωρητικότητα αποθήκευσης το 2020, παραμένει πανομοιότυπο με το Space Gray unibody του 2018.

Οι αναφορές δείχνουν ότι η Apple επιταχύνει τις προσπάθειές της να παρουσιάσει ένα νέο Mac Mini. Όχι μόνο έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο αντικατάστασης του ξεπερασμένου μοντέλου υψηλής τεχνολογίας με ένα μηχάνημα Apple Silicon, αλλά τώρα φαίνεται ότι μπορεί να αποκαλυφθούν ταυτόχρονα τόσο οι εκδόσεις entry- όσο και οι εκδόσεις high-level. Φημολογείται ότι αναπτύσσονται δύο ξεχωριστές συσκευές με διαφορετικούς επεξεργαστές- η μία θα διαθέτει το τσιπ “M2”, ενώ το πιο ελίτ αντίστοιχό της θα λειτουργεί με επεξεργαστή “M2 Pro”. Η προσμονή για αυτά τα επερχόμενα προϊόντα συνεχίζει να αυξάνεται!

Το νέο high-end Mac mini της Apple θα μπορούσε να προσφέρει τεράστια πλεονεκτήματα απόδοσης και ενεργειακής απόδοσης σε σύγκριση με το τρέχον μοντέλο, ενώ θα διαθέτει περισσότερες θύρες Thunderbolt από την αρχική του έκδοση. Επιπλέον, είναι πιθανό να υπάρξει επανασχεδιασμός, καθώς αυτό το μηχάνημα δεν έχει ενημερωθεί εδώ και δύο χρόνια από τότε που η Apple ξεκίνησε τη μετάβαση σε custom silicon chips μέσα στο Mac. Κατά συνέπεια, μεταξύ όλων των συσκευών της Apple, φαίνεται ότι το Mac mini της υψηλότερης κατηγορίας χρειάζεται επειγόντως ανανέωση υλικού.

Το Mac Mini δεν έχει αναβαθμιστεί ακόμα στα νέα τσιπ της Apple
Το Mac Mini δεν έχει αναβαθμιστεί ακόμα στα νέα τσιπ της Apple

Δείτε επίσης: macOS: Πώς να κοινοποίησετε τα Tab Groups στο Safari;

Το Mac mini της Apple έχει μοναδικό σχεδιασμό, καθώς δεν συνοδεύεται από οθόνη, πληκτρολόγιο ή ποντίκι. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις υπάρχουσες συσκευές τους- αν έχετε ήδη στην κατοχή σας οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι που είναι συμβατά με το Mac mini, δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον υλικό! Όπως αρέσκεται να λέει η Apple – φέρτε τη δική σας οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι (“BYODKM“), ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον ευέλικτο υπολογιστή.

Πηγή: macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS