ΑρχικήsecurityFIFA World Cup: Χάκερς εξαπατούν fans με πλαστές κάρτες Hayya

FIFA World Cup: Χάκερς εξαπατούν fans με πλαστές κάρτες Hayya

Χάκερς εκμεταλλεύονται την διαφημιστική εκστρατεία για το FIFA World Cup, πουλώντας ψεύτικες κάρτες Hayya και World Cup Coins ή Tokens.

Οι ερευνητές κυβερνοασφάλειας διαπίστωσαν ότι κάποιοι πωλούν πλαστές κάρτες Hayya, οι οποίες επιτρέπουν την είσοδο στο Κατάρ για το FIFA World Cup. Εξαπατούν έτσι τους οπαδούς που θέλουν να παρακολουθήσουν τη διεθνή διοργάνωση με οποιοδήποτε κόστος.

Για να παρακολουθήσετε το FIFA World Cup, πρέπει να έχετε κάρτα Hayya. Αυτή η κάρτα πρέπει να επισυνάπτεται στο αρχικό σας εισιτήριο για την είσοδο στο στάδιο.

Οι χάκερς έχουν βρει τον τρόπο να εκμεταλλεύονται τη διαφημιστική εκστρατεία για το FIFA World Cup, δημιουργώντας πλαστές κάρτες hayya και World Cup Coins, τα οποία πωλούν στη μαύρη αγορά σε υπέρογκες τιμές. Χρησιμοποιούν έξυπνες τακτικές, όπως διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπόσχονται εκπληκτικές προσφορές για σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Δείτε επίσης: EA: Παραβιάστηκαν 50 high-profile λογαριασμοί FIFA 22

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας CloudSEK που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη διαπίστωσε ότι πολλά κανάλια Telegram πωλούσαν κάρτες Hayya σε τιμές που κυμαίνονταν από 50 έως 150 δολάρια.

FIFA World Cup: Χάκερς εξαπατούν fans με πλαστές κάρτες Hayya
FIFA World Cup: Χάκερς εξαπατούν fans με πλαστές κάρτες Hayya

Οι απειλητικοί φορείς πίσω από τις κάρτες Hayya ισχυρίζονται ότι δέχονται μόνο αγοραστές με έγκυρα διαβατήρια και πληρωμή σε Bitcoin, σύμφωνα με την διαπίστωση των ερευνητών.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μοιράζονται μεθόδους που υποτίθεται ότι επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να εγγραφεί δωρεάν για μια κάρτα Hayya χωρίς έγκυρο αριθμό εισιτηρίου FIFA.

“Οι φορείς απειλών εκμεταλλεύονται την τρέχουσα διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τη FIFA και το κρυπτονόμισμα, πουλώντας ψεύτικα ‘World Cup Coin’ και ‘World Cup Token’“, ανέφεραν οι ερευνητές. “Δεδομένου ότι η Crypto.com είναι επίσημος χορηγός της FIFA και η Binance έχει συνεργαστεί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο για να προωθήσει non fungible tokens (NFTs) με θέμα το ποδόσφαιρο, αυτοί οι απατεώνες εκμεταλλεύονται αυτή τη δημοσιότητα για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους να αγοράσουν τα άχρηστα νομίσματά τους”

Ωστόσο, πολλά από αυτά τα νομίσματα δεν υπάρχουν. Επιπλέον, απατεώνες έχουν δημιουργήσει ιστότοπους που πωλούν πλαστά εισιτήρια για να εκμεταλλευτούν το χάσμα μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης εισιτηρίων.

FIFA World Cup: Χάκερς εξαπατούν fans με πλαστές κάρτες Hayya
FIFA World Cup: Χάκερς εξαπατούν fans με πλαστές κάρτες Hayya

Δείτε επίσης: Twitter: Δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών διατίθενται δωρεάν

Ένας ερευνητής από την CloudSEK δήλωσε ότι το κενό μεταξύ του τι είναι διαθέσιμο και του τι χρειάζεται για εισιτήρια αγώνων του FIFA World Cup, αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, αναμνηστικά κ.λπ. έχει καταληφθεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου προκειμένου να εξαπατήσουν τους οπαδούς και τους λάτρεις των αγώνων.

Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να αγοράσετε από ανεπίσημες ιστοσελίδες ή εφαρμογές, οι χρήστες θα πρέπει να αγοράζουν μόνο από επίσημες πηγές.

Ο ερευνητής της CloudSEK δήλωσε ότι οι εταιρείες που είναι χορηγοί της FIFA θα πρέπει να ενισχύσουν τους μηχανισμούς ασφαλείας τους και να ενημερώνονται για τις τακτικές και τις τεχνικές των απειλών. Οι ερευνητές συνέστησαν στους οπαδούς να αγοράζουν εισιτήρια FIFA και κάρτες Hayya μόνο από τον επίσημο ιστότοπο, καθώς και να αποφεύγουν να κάνουν χρήση οποιωνδήποτε υπηρεσιών σχετικών με τη FIFA που προσφέρονται στο Telegram ή σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ciso.economictimes.indiatimes.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS