ΑρχικήsecurityΖευγάρι προσπαθούσε να πουλήσει μυστικά πυρηνικών πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ

Ζευγάρι προσπαθούσε να πουλήσει μυστικά πυρηνικών πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ

Ένας πυρηνικός μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού και η σύζυγός του πιάστηκαν να προσπαθούν να πουλήσουν απόρρητες πληροφορίες σχετικά με το σχεδιασμό πολεμικών πυρηνικών πλοίων σε κάποιον που νόμιζαν ότι ήταν πράκτορας ξένης κυβέρνησης. Για τα εγκλήματά τους καταδικάστηκαν σε 19 και 21 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα.

Δείτε επίσης: Δεδομένα πελατών της Medibank διέρρευσαν από ομάδα ransomware

πυρηνικών πολεμικών πλοίων

Ο Jonathan και η Diana Toebbe προσπάθησαν να πουλήσουν απόρρητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων αρχείων ψηφιακών μέσων που περιείχαν τεχνικές λεπτομέρειες καθώς και εγχειρίδια λειτουργίας, σε έναν μυστικό πράκτορα του FBI.

Ενώ εργαζόταν ως πυρηνικός μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο Jonathan Toebbe είχε πρόσβαση σε πληροφορίες “naval nuclear propulsion”, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικά ευαίσθητων σχεδιαστικών στοιχείων, χαρακτηριστικών απόδοσης και άλλων περιορισμένων δεδομένων για αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας πολεμικών πλοίων.

Δείτε επίσης: StrelaStealer malware: Κλέβει Outlook και Thunderbird credentials

Υπηρέτησε ως πυρηνικός μηχανικός στο Ναυτικό Πρόγραμμα Πυρηνικής Προώθησης του Υπουργείου Ναυτικού, το οποίο του έδωσε πρόσβαση σε περιορισμένα δεδομένα πυρηνικών αντιδραστήρων ναυτικού, δεδομένου ότι είχε επίσης ενεργή άδεια εθνικής ασφάλειας μέσω του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, η εισαγγελέας των ΗΠΑ Cindy Chung δήλωσε ότι “ο πυρηνικός μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού Jonathan Toebbe και η σύζυγός του Diana Toebbe έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια του έθνους μας για οικονομικό όφελος”.

“Οι Toebbes πρόδωσαν και έθεσαν σε κίνδυνο τα πιστά και ανιδιοτελή μέλη της υπηρεσίας του Υπουργείου Ναυτικού μέσω της σοβαρής εγκληματικής τους συμπεριφοράς. Αυτό το αδίκημα είναι πολύ σοβαρό.”

Αφού συνελήφθησαν από το FBI και το NCIS στις 9 Οκτωβρίου 2021, οι Toebbes δήλωσαν ένοχοι τον Φεβρουάριο του 2022.

Μυστικοί πράκτορες και κρυπτογραφημένα email

Η απόπειρα ανταλλαγής δεδομένων περιορισμένων πυρηνικών πολεμικών πλοίων ξεκίνησε με ένα πακέτο που στάλθηκε σε ξένη κυβέρνηση την 1η Απριλίου 2020, το οποίο περιείχε “έγγραφα του Ναυτικού των ΗΠΑ, μια επιστολή που περιέχει οδηγίες” και μια κάρτα SD με οδηγίες επικοινωνίας μέσω κρυπτογραφημένης πλατφόρμας επικοινωνίας.

Τον Δεκέμβριο του 2020, το FBI ξεκίνησε επαφή με τον Jonathan Toebbe μέσω κρυπτογραφημένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ProtonMail μέσω ενός μυστικού πράκτορα που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος μιας χώρας που δεν έχει αποκαλυφθεί. Η ενέργεια αυτή έγινε αφού ενημερώθηκε το FBI για τις ενέργειες του Toebbe.

Δείτε επίσης: Ποια είναι η ομάδα hacking Earth Longzhi και ποιες οι τακτικές της

Στις ανταλλαγές email μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2021, το FBI έπεισε τον κατηγορούμενο να παραδώσει πρόσθετες εμπιστευτικές πληροφορίες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με αντάλλαγμα χρήματα σε Monero cryptocurrency. Έτσι κατάφεραν να τον παγίδευσουν.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS