ΑρχικήinetΟι IT leaders αισθάνονται ασήμαντοι και θέλουν να παραιτηθούν

Οι IT leaders αισθάνονται ασήμαντοι και θέλουν να παραιτηθούν

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, πάνω από τους μισούς IT leaders στις ΗΠΑ – συγκεκριμένα το 58% – αναζητούν νέες θέσεις εργασίας επειδή αισθάνονται ότι ασήμαντοι όταν λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις στην εταιρεία.

Δείτε επίσης: Η υβριδική εργασία είναι το μέλλον οπότε οι εταιρείες ξοδεύουν περισσότερα για την ασφάλεια

Μια έρευνα που διεξήχθη από την ManageEngine, η οποία ανήκει στη Zoho, διαπίστωσε ότι, από τους IT leaders που ερωτήθηκαν σχετικά με το θέμα, το 41% αναφέρει ότι αισθάνεται ότι παρακάμπτεται στις αποφάσεις του οργανισμού σχετικά με την υβριδική εργασία.

Δείτε επίσης: Η Microsoft μετατρέπει τα Teams και Outlook σε εργαλεία φιλικά προς την υβριδική εργασία

Η έκθεση διαπίστωσε ότι τα non-IT τμήματα είναι υπεύθυνα για αποφάσεις όπως η αγορά εφαρμογών και λογισμικού για την εταιρεία (54%), η διευκόλυνση των ελέγχων πληροφορικής (52%), η αγορά συσκευών (45%) και η πρόσληψη τεχνολογικών ταλέντων (48%).

Κατά την πρόσφατη μετάβαση σε απομακρυσμένα και υβριδικά μοντέλα εργασίας, πολλοί υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στον τομέα της τεχνολογίας αισθάνονται ότι δεν εκτιμώνται από την ανώτερη ηγεσία της εταιρείας: το 81% των ερευνητών πληροφορικής δήλωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια θα ήθελε να έχει περισσότερη υποστήριξη από τον εργοδότη. Παρομοίως, περισσότεροι από τους μισούς (56%) IT leaders δήλωσαν ότι είναι λιγότερο αφοσιωμένοι στον εργοδότη τους σε σχέση με πριν από δύο χρόνια.

 IT leaders

Παρόλο που οι ομάδες IT έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην καινοτομία των επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια, η ανώτερη διοίκηση εξακολουθεί να μην εκτιμά τη συμβολή τους σε ευρύτερες αποφάσεις, σύμφωνα με τον Vijay Sundaram, επικεφαλής στρατηγικής της Zoho Corporation.

Δείτε επίσης: Απομακρυσμένη εργασία: Τι είναι το “productivity paranoia” των αφεντικών

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το IT είναι περισσότερο υπεύθυνο για την επιχειρηματική καινοτομία από ό,τι στο παρελθόν, θα μπορούσε να προωθήσει ακόμη μεγαλύτερη καινοτομία εάν είχε ισχυρότερη ηγετική θέση.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS