ΑρχικήsecurityΗ NSA των ΗΠΑ διείσδυσε στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα της Κίνας;

Η NSA των ΗΠΑ διείσδυσε στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα της Κίνας;

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών (NSA) απέκτησε πρόσβαση στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών της Κίνας μετά από hack ενός πανεπιστημίου, ισχυρίστηκαν την Πέμπτη τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

NSA

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Οι κυβερνοεπιθέσεις που προέρχονται από την Κίνα είναι περισσότερες από όλων των άλλων χωρών μαζί

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) χρησιμοποίησε phishing για να αποκτήσει πρόσβαση στο χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση Northwestern Polytechnical University, ισχυρίζεται η Global Times, επικαλούμενη μια ανώνυμη πηγή.

Αμερικανοί χάκερ έκλεψαν «δεδομένα βασικής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης βασικού εξοπλισμού δικτύου, δεδομένων διαχείρισης δικτύου και βασικών επιχειρησιακών δεδομένων» και άλλα αρχεία, σύμφωνα με την Global Times.

Ως μέρος της εισβολής της NSA, η υπηρεσία διείσδυσε σε κινεζικούς τηλεπικοινωνιακούς φορείς, ώστε οι ΗΠΑ να μπορέσουν να «ελέγξουν την υποδομή της χώρας», ισχυρίζονται οι Global Times.

Η Global Times, επικαλούμενη την ανώνυμη πηγή της, ανέφερε ότι περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση στο Northwestern Polytechnical University θα δημοσιοποιηθούν σύντομα.

Δείτε επίσης: Hacker ισχυρίζεται κλοπή δεδομένων της αστυνομίας της Κίνας!

Για αρκετά χρόνια, η Κίνα έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ για κυβερνοεπιθέσεις, αλλά δεν ήταν συγκεκριμένη. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, το Πεκίνο αποδίδει συγκεκριμένες επιθέσεις στις ΗΠΑ, σε μια έξαρση των εντάσεων μεταξύ των δύο εθνών στον κυβερνοχώρο.

Αντίθετα, η Ουάσιγκτον και οι αμερικανικές εταιρείες κυβερνοασφάλειας έχουν αποδώσει συγκεκριμένες επιθέσεις στην Κίνα τα τελευταία χρόνια.

Η υποτιθέμενη επίθεση στο Northwestern Polytechnical University αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης για τους Ιούς Υπολογιστών της Κίνας νωρίτερα αυτό το μήνα. Η υπηρεσία κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ ότι εμπλέκονται σε «δεκάδες χιλιάδες» κυβερνοεπιθέσεις σε κινεζικούς στόχους.

δίκτυα της Κίνας

Δείτε επίσης: Κίνα: Η Ουάσιγκτον κατασκοπεύει πανεπιστήμιο που κάνει διαστημικές έρευνες

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την Κίνα για μαζικές επιχειρήσεις hacking. Ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών Christopher Wray δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι οι κυβερνοεπιθέσεις της Κίνας έχουν γίνει «πιο επιζήμιες από ποτέ».

Ο Wray κατηγόρησε την Κίνα ότι προσπαθεί να κλέψει τις πληροφορίες και την τεχνολογία των ΗΠΑ.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS