ΑρχικήinetMicrosoft: Η απόφαση να ξεμπλοκάρει τις μακροεντολές του Office είναι προσωρινή

Microsoft: Η απόφαση να ξεμπλοκάρει τις μακροεντολές του Office είναι προσωρινή

Η Microsoft λέει ότι η απόφαση της περασμένης εβδομάδας να επαναφέρει τον αυτόματο αποκλεισμό μακροεντολών VBA στα ληφθέντα έγγραφα του Office, αποτελεί μια προσωρινή αλλαγή.

Δείτε επίσης: Microsoft Office zero-day: Χρησιμοποιείται σε επιθέσεις εκτέλεσης PowerShell

μακροεντολές

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι το Microsoft Office θα αποκλείει αυτόματα τις μακροεντολές VBA σε όλα τα έγγραφα που λαμβάνονται από το Διαδίκτυο, μετά από ένα στάδιο διάθεσης μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά την κυκλοφορία αυτής της νέας δυνατότητας για όλους τους πελάτες τον περασμένο μήνα, η Microsoft προειδοποίησε χωρίς καμία πραγματική εξήγηση ότι αυτή η αλλαγή θα επαναφερόταν. Η αλλαγή επηρεάζει τις εφαρμογές Access, Excel, PowerPoint, Visio και Word.

Αυτό αφήνει και πάλι τους χρήστες των Windows και του Microsoft Office εκτεθειμένους σε επιθέσεις που ξεκινούν μέσω εγγράφων του Office, με ενσωματωμένες κακόβουλες μακροεντολές.

Με βάση τα σχόλια, επαναφέρουμε αυτήν την αλλαγή από το Current Channel. Εκτιμούμε τα σχόλια που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής και εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε αυτήν την εμπειρία“, είπε η εταιρεία στους διαχειριστές στο κέντρο μηνυμάτων του Microsoft 365.

Θα παρέχουμε άλλη ενημέρωση όταν θα είμαστε έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε ξανά στο Current Channel. Σας ευχαριστούμε.

Δείτε ακόμα: Microsoft Office 2013: Τέλος υποστήριξης από τον Απρίλιο του 2023

Ενώ η εταιρεία αποκάλυψε την αλλαγή στους διαχειριστές μετά τις ενημερώσεις του κέντρου μηνυμάτων M365, απέτυχε να κάνει μια δημόσια ανακοίνωση και ενημέρωσε την αρχική ειδοποίηση για να πει ότι ήταν προσωρινή επαναφορά μόνο αφού οι πελάτες διαπίστωσαν ότι ο αποκλεισμός μακροεντολών του Office δεν ήταν πλέον ενεργοποιημένος.

Office

«Μετά τα σχόλια των χρηστών, ανακαλέσαμε προσωρινά αυτήν την αλλαγή, ενώ πραγματοποιούμε κάποιες πρόσθετες αλλαγές για να βελτιώσουμε τη χρηστικότητα», εξήγησε η Kellie Eickmeyer, διευθύντρια προγράμματος στη Microsoft.

Η Microsoft καθόρισε την προσωρινή επαναφορά αυτής της πολυαναμενόμενης ενίσχυσης ασφαλείας του Office στα σχόλια των χρηστών και δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τι θέλει να αλλάξει για να βελτιώσει τη χρηστικότητα.

Ζητώ συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία της επαναφοράς που ξεκίνησε πριν από τη διάθεση της ενημέρωσης σχετικά με την αλλαγή“, είπε η Angela Robertson, επικεφαλής GPM για την Ταυτότητα και την Ασφάλεια στην ομάδα του Microsoft 365 Office, στους μπερδεμένους πελάτες την περασμένη εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Microsoft: Ανακαλεί τον αποκλεισμό μακροεντολών του Office από προεπιλογή

Παρόλο που η εταιρεία δεν μοιράστηκε τα αρνητικά σχόλια που οδήγησαν στην επαναφορά, οι πελάτες ανέφεραν ότι δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν ξανά τις μακροεντολές μετά τον αυτόματο αποκλεισμό τους, επειδή δεν μπορούν να βρουν το κουμπί Unblock για να αφαιρέσουν το Mark-of-the-Web από ληφθέντα αρχεία.

Ορισμένοι διαχειριστές πιστεύουν επίσης ότι η απόφαση ήταν πρόβλημα για τους τελικούς χρήστες που θα θεωρούσαν δυσλειτουργικό να ξεμπλοκάρουν κάθε ληφθέν έγγραφο του Office πολλές φορές μέσα στη μέρα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS