ΑρχικήUpdatesMicrosoft Office 2013: Τέλος υποστήριξης από τον Απρίλιο του 2023

Microsoft Office 2013: Τέλος υποστήριξης από τον Απρίλιο του 2023

Πριν μερικές ημέρες, η Microsoft άρχισε να υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι το Microsoft Office 2013 πλησιάζει στο τέλος της υποστήριξής του, συμβουλεύοντάς τους να μεταβούν σε μια νεότερη έκδοση. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Microsoft Office 2013 θα φτάσει στο τέλος υποστήριξης τον Απρίλιο του 2023 και οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια νεότερη έκδοση για να μειώσουν την έκθεσή τους σε bugs και άλλους κινδύνους ασφαλείας.

Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ακόμα όλα τα Office 2013 apps, αλλά δεν θα είναι ασφαλείς.

Δείτε επίσης: Microsoft: O Windows Server υποστηρίζει αυτόματες ενημερώσεις .NET

Microsoft Office 2013 τέλος υποστήριξης

Μετά από πέντε χρόνια βασικής υποστήριξης (Mainstream Support) και πέντε χρόνια εκτεταμένης υποστήριξης (Extended Support), το Office 2013 θα φτάσει στο τέλος της εκτεταμένης υποστήριξης στις 11 Απριλίου 2023. Μετά από αυτήν την ημερομηνία οι ενημερώσεις ασφαλείας για το Office 2013 δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες“, είπε η Microsoft στους πελάτες.

Επομένως, αφού δεν θα κυκλοφορούν νέες ενημερώσεις, η χρήση του Office 2013 μετά τον Απρίλιο του 2023 μπορεί να αυξήσει την έκθεση χρηστών/οργανισμών σε κινδύνους ασφαλείας ή να επηρεάσει την ικανότητά τους να τηρούν τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης.

Το τέλος υποστήριξης, σημαίνει αυτόματα ότι η Microsoft θα σταματήσει να παρέχει πολλές υπηρεσίες στους χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής υποστήριξης, των επιδιορθώσεων σφαλμάτων και των ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας για την αντιμετώπιση νέων κενών ασφαλείας. Επιπλέον, οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να κατεβάσουν το Office 2013 από το website της Microsoft.

Δείτε επίσης: Patch Tuesday Απριλίου: Η Microsoft διορθώνει 119 ευπάθειες

Πώς μπορούν να αναβαθμιστούν οι χρήστες του Office 2013;

Οι διαθέσιμες επιλογές αναβάθμισης για το Office 2013 είναι το Microsoft 365 Apps, η συνδρομητική έκδοση του Office και το Office LTSC 2021.

Το Microsoft 365 Apps συνοδεύεται από πολλά Microsoft 365 and Office 365 enterprise and business plans και επιτρέπει στους χρήστες endpoint να εγκαθιστούν πλήρεις εκδόσεις των εφαρμογών του Office σε πολλές συσκευές.

Το Office LTSC 2021 πωλείται μέσω ενός volume license agreement και μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε έναν υπολογιστή ανά license.

Πριν αποφασίσετε, πρέπει να έχετε στο νου σας ότι το Microsoft 365 Apps ενημερώνεται τακτικά με νέες δυνατότητες. Αντίθετα, το Office LTSC 2021 έχει τις ίδιες δυνατότητες που είχε την ημερομηνία κυκλοφορίας του, τον Σεπτέμβριο του 2021.

Παρακαλούμε ξεκινήστε την αναβάθμιση στο Microsoft 365 Apps, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις και θα σας βοηθήσει να παραμένετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας ενημερώσεις ασφαλείας και τις πιο πρόσφατες λειτουργίες μας“, είπε η Microsoft.

Εναλλακτικά, εάν ο οργανισμός σας απαιτεί ένα στατικό, αμετάβλητο προϊόν, σκεφτείτε να μεταβείτε στο Office LTSC 2021“, πρόσθεσε η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Νέο Phishing χρησιμοποιεί στατικές ιστοσελίδες Azure για να μιμηθεί τη Microsoft

Office 2013 upgrade plan

Σύμφωνα με τη Microsoft, οι χρήστες του Office 2013 θα πρέπει να εξερευνήσουν τις επιλογές τους για μετάβαση σε νεότερη έκδοση πριν το τέλος της υποστήριξης, και στη συνέχεια θα πρέπει να προετοιμάσουν ένα σχέδιο αναβάθμισης ή upgrade plan (περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μετάβαση στο Microsoft 365 μπορείτε να βρείτε εδώ).

Η εταιρεία λέει σχετικά: “Επειδή το Microsoft 365 Apps συνοδεύεται από πολλά enterprise Microsoft 365 (and Office 365) plans, θα πρέπει να ελέγξετε τις δυνατότητες του τρέχοντος plan σας ως μέρος του σχεδιασμού μιας αναβάθμισης σε Microsoft 365 Apps“.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS