ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ NASA έχασε επαφή με το σκάφος Capstone που κατευθύνεται στη Σελήνη

Η NASA έχασε επαφή με το σκάφος Capstone που κατευθύνεται στη Σελήνη

NASA Capstone Σελήνη

Η NASA ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχασε την επαφή με το μικρό διαστημικό σκάφος Capstone, που είχε εκτοξευθεί από τη Νέα Ζηλανδία στις 28 Ιουνίου με προορισμό τη Σελήνη για να δοκιμάσει μια “λοξή” σεληνιακή τροχιά. Ωστόσο, οι μηχανικοί της διαστημικής υπηρεσίας ελπίζουν ότι μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Αστεροειδής που θα χτύπαγε τη Γη το 2052 αφαιρέθηκε από τις λίστες κινδύνου

Το διαστημικό σκάφος, αξίας 33 εκατομμυρίων δολαρίων και βάρους μόλις 25 κιλών πρόκειται να τεθεί σε μια άκρως ελλειπτική τροχιά γύρω από το φεγγάρι, που ποτέ έως τώρα δεν είχε δοκιμαστεί. Η NASA θέλει να τοποθετήσει εκεί τον υπό κατασκευή σεληνιακό διαστημικό σταθμό της Gateway. Το Capstone αποτελεί προπομπό των μελλοντικών αποστολών “Artemis” της NASA, που θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να στείλει ξανά αστροναύτες στη Σελήνη.

Μετά από μια επιτυχημένη επικοινωνία και μια δεύτερη μερική επικοινωνία με το σκάφος τη Δευτέρα, η NASA είπε ότι δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα που την εμπόδισε να επικοινωνήσει ξανά με το διαστημόπλοιο. Οι μηχανικοί προσπαθούν να βρουν την αιτία της διακοπής των επικοινωνιών και είναι αισιόδοξοι ότι μπορούν να το διορθώσουν, σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου της διαστημικής υπηρεσίας, Sarah Frazier.

Δείτε επίσης: Η NASA καθυστερεί την αποστολή του Psyche στον ομώνυμο αστεροειδή

Η NASA έχασε επαφή με το σκάφος Capstone που κατευθύνεται στη Σελήνη

Το διαστημόπλοιο έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα σε τροχιά της Γης και είχε ξεκινήσει με επιτυχία στο δρόμο του προς το φεγγάρι όταν χάθηκε η επαφή, είπε η Frazier.

Το διαστημικό σκάφος έχει το μέγεθος ενός φούρνου μικροκυμάτων και θα είναι το πρώτο διαστημικό σκάφος που θα δοκιμάσει αυτήν την οβάλ τροχιά, όπου η NASA θέλει να στήσει το Gateway. Το Gateway θα λειτουργήσει ως ένα σημείο στάσης για τους αστροναύτες πριν κατέβουν στην επιφάνεια της Σελήνης.

Δείτε επίσης: NASA: Συγκινημένοι οι επιστήμονες από τις πρώτες εικόνες του James Webb

H NASA στέλνει το Capstone και προετοιμάζεται για την αποστολή στη Σελήνη

Η αποστολή Artemis της NASA στοχεύει στην εξερεύνηση της Σελήνης, με την πρώτη προσγείωση στο σεληνιακό νότιο πόλο να προγραμματίζεται έως το 2025. Εάν είναι επιτυχές, το πρόγραμμα Artemis θα εκτελέσει την πρώτη αποστολή με πλήρωμα μετά το 1972. Το πρόγραμμα αναμένεται να είναι ένα συνεργατικό έργο μεταξύ κυβερνητικών διαστημικών υπηρεσιών και ιδιωτικών εταιρειών διαστημικών πτήσεων.

Πηγή: www.wsls.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS