ΑρχικήReviewsΤο Apple AR/VR headset μικτής πραγματικότητας θα έχει ένα M2 chip

Το Apple AR/VR headset μικτής πραγματικότητας θα έχει ένα M2 chip

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά το AR/VR headset μικτής πραγματικότητας της Apple θα συνοδεύεται από το κορυφαίο M2 chip της Apple.

Το AR/VR headset μικτής πραγματικότητας της Apple φημολογείται εδώ και μήνες και μια νέα αναφορά από τον Mark Gurman του Bloomberg δείχνει ότι θα μπορούσε να συνοδεύεται από τον κορυφαίο επεξεργαστή M2 της Apple. Σύμφωνα με τον Gurman, η πιο πρόσφατη έκδοση της συσκευής της Apple, η οποία φέρεται να είναι ικανή να προσφέρει εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR), περιλαμβάνει ένα βασικό M2 chip και 16 GB μνήμης RAM.

Το Apple AR/VR headset μικτής πραγματικότητας θα έχει ένα M2 chip
Το Apple AR/VR headset μικτής πραγματικότητας θα έχει ένα M2 chip

Αυτό αποκλίνει από την προηγούμενη πρόβλεψη του αναλυτή της αλυσίδας εφοδιασμού Ming-Chi Kuo ότι το AR/VR headset της Apple θα έχει έναν επεξεργαστή με τις δυνατότητες ενός M1 chip και έναν πρόσθετο επεξεργαστή κατώτερης τεχνολογίας αφιερωμένο στον χειρισμό δεδομένων από τους αισθητήρες της συσκευής. Αν και ο Gurman δεν αναφέρει το υποτιθέμενο δευτερεύον chip σε αυτήν την αναφορά, μια εγκατάσταση πολλαπλών chip έχει επίσης φημολογηθεί σε προηγούμενη αναφορά από το The Information.

Δείτε επίσης: Google: Apple και Android phones παραβιάστηκαν από ιταλικό spyware

Εάν η Apple σχεδίαζε αρχικά να χρησιμοποιήσει το M1 ως τον κύριο επεξεργαστή των headset, είναι λογικό για την εταιρεία να το ανταλλάξει με την πιο πρόσφατη έκδοση του εσωτερικού chip. Η Apple ανακοίνωσε το νέο M2 chip στο Worldwide Developers Conference (WWDC) νωρίτερα αυτόν τον μήνα και λέει ότι προσφέρει 18 τοις εκατό ταχύτερη CPU και 35 τοις εκατό ταχύτερη GPU σε σύγκριση με το παλαιότερο M1 chip.

Το Apple AR/VR headset μικτής πραγματικότητας θα έχει ένα M2 chip
Το Apple AR/VR headset μικτής πραγματικότητας θα έχει ένα M2 chip

Οι φήμες για την αυτόνομη μορφή του AR/VR headset έχουν αρχίσει επίσης να διαρρέουν και η πρόβλεψη του Gurman ότι θα περιλαμβάνει 16 GB μνήμης RAM θα ​​μπορούσε να υποδεικνύει ένα δυνητικά πιο ισχυρό επίπεδο απόδοσης από το all-in-one Meta Quest 2. Το VR headset της Meta συνοδεύεται από 6 GB μνήμης RAM και το Snapdragon XR2 Platform, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς συγκρίνεται το headset της Apple όταν τελικά κυκλοφορήσει.

Δείτε επίσης: Apple Watch “σώζει” γυναίκα που είχε παγιδευτεί σε ποτάμι

Υπήρξαν ενδείξεις ότι το AR/VR headset της Apple πλησιάζει περισσότερο στο φημολογούμενο παράθυρο κυκλοφορίας του Ιανουαρίου 2023. Το διοικητικό συμβούλιο της Apple φέρεται να είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το headset τον Μάιο. Το RealityOS, το λειτουργικό σύστημα που φέρεται να χρησιμοποιεί το headset, έχει επίσης εμφανιστεί στον κώδικα της Apple και σε μια εφαρμογή με το εμπορικό της σήμα, που πιθανότατα έχει κατατεθεί από την εταιρεία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του AR/VR headset όταν είπε στην συνέντευξη στην China Daily να «μείνετε συντονισμένοι και θα δείτε τι έχουμε να προσφέρουμε» στον χώρο της μικτής πραγματικότητας.

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS