ΑρχικήinetΤο MacBook Pro 13 ιντσών ξεπέρασε τις επιδόσεις του βασικού Mac Pro

Το MacBook Pro 13 ιντσών ξεπέρασε τις επιδόσεις του βασικού Mac Pro

Το νέο MacBook Pro 13 ιντσών, που είναι εξοπλισμένο με το τσιπ M2, είναι ταχύτερο από το βασικό μοντέλο Mac Pro στα σημεία αναφοράς, παρόλο που κοστίζει σχεδόν 5.000 $ λιγότερο.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε επανεκκίνηση στο MacBook Pro σας

MacBook Pro 13

Σύμφωνα με το Geekbench 5, το νέο MacBook Pro 13 ιντσών πέτυχε βαθμολογία πολλαπλών πυρήνων 8.928, ενώ η τυπική διαμόρφωση του Mac Pro με επεξεργαστή Intel Xeon W 8 πυρήνων έχει μέση βαθμολογία πολλαπλών πυρήνων 8.027. Αυτές οι βαθμολογίες υποδηλώνουν ότι το νέο MacBook Pro 13 ιντσών, που ξεκινά από 1.299 $, έχει έως και 11% ταχύτερη απόδοση πολλαπλών πυρήνων από το βασικό μοντέλο Mac Pro, που πωλείται για 5.999 $.

Οι διαμορφώσεις Mac Pro ανώτερης ποιότητας εξακολουθούν να είναι σε θέση να ξεπεράσουν το τσιπ M2, όπως το μοντέλο 12 πυρήνων, αλλά το κόστος τους φτάνει τα 6.999 $.

Δεδομένου ότι το Mac Pro έχει άλλα πλεονεκτήματα, όπως επεκτασιμότητα, διαμορφώσιμες επιλογές GPU, μεγαλύτερες ενσωματωμένες επιλογές χωρητικότητας αποθήκευσης SSD και πολύ μεγαλύτερες επιλογές μνήμης RAM, αυτό σίγουρα δεν είναι μια ισότιμη σύγκριση, αλλά μία σύγκριση σημείων αναφοράς. Αποδεικνύει ωστόσο, την εντυπωσιακή απόδοση των τσιπ της Apple σε πιο προσιτά Mac.

Δείτε ακόμα: Microsoft Defender for Individuals: Έρχεται σε Windows, macOS, iOS, Android

Μερικές βαθμολογίες πολλαπλών πυρήνων Geekbench 5 για διάφορους Mac:

Mac Studio με M1 Ultra: 23.366

Mac Pro με 28-πύρηνο Intel Xeon W: 20.029

MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών με M1 Max: 12.162 έως 12.219

Mac Pro με 12-πύρηνο Intel Xeon W: 11.919

MacBook Pro 13 ιντσών με M2: 8.928 (με βάση ένα μόνο αποτέλεσμα)

Mac Pro με 8πύρηνο Intel Xeon W: 8.027

MacBook Pro 13 ιντσών και MacBook Air με M1: 7.395 έως 7.420

Δείτε επίσης: macOS: Σύντομα θα αποκλείει άγνωστα αξεσουάρ USB-C από προεπιλογή
Mac Pro

Το Mac Pro και το προηγμένο Mac mini είναι τα μόνα Mac στη σειρά της Apple, που εξακολουθούν και βασίζονται στην Intel. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής της τον Μάρτιο, η Apple μας πληροφόρησε ότι έρχεται ένας νέος Mac Pro που τροφοδοτείται από το τσιπ της Apple, με μια ανακοίνωση που αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το νέο MacBook Pro 13 ιντσών θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες σε όλο τον κόσμο από αυτήν την Παρασκευή, με παραδόσεις στους πελάτες και διαθεσιμότητα στα καταστήματα από τις 24 Ιουνίου. Η Apple κυκλοφορεί επίσης ένα επανασχεδιασμένο MacBook Air με το τσιπ M2 τον Ιούλιο που θα πρέπει επίσης να ξεπεράσει το βασικό μοντέλο Mac Pro σε ακόμη χαμηλότερη τιμή εκκίνησης, στα 1.199 $.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS