ΑρχικήinetΗ Broadcom ανακοινώνει ότι θα εξαγοράσει την VMware

Η Broadcom ανακοινώνει ότι θα εξαγοράσει την VMware

Η γνωστή παροιμία λέει ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά! Οι φήμες που κυκλοφορούσαν το περασμένο σαββατοκύριακο ότι η Broadcom ενδιαφέρεται για την VMware, επιβεβαιώθηκαν. Αποδεικνύεται ότι η φωτιά έκαιγε και σήμερα, η Broadcom ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τη VMware σε μια τεράστια συμφωνία 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε επίσης: Apple: Συζητά με την Electronic Arts (EA) για μια πιθανή εξαγορά;

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Elon Musk λέει ότι η εξαγορά με χαμηλότερη τιμή δεν αποκλείεται

Η Broadcom θα αγοράσει τη VMware σε μια συναλλαγή με μετρητά και μετοχές αξίας 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βάση την τιμή κλεισίματος της κοινής μετοχής της Broadcom στις 25 Μαΐου 2022, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Πέμπτη.

Η συμφωνία θα είναι μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εξαγορές όλων των εποχών, πίσω από την εκκρεμή συμφωνία της Microsoft για την αγορά της Activision Blizzard 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την αγορά της EMC από την Dell το 2016.

Η αγορά της VMware από την Broadcom θα βοηθήσει την εταιρεία να διαφοροποιηθεί από τη βασική της δραστηριότητα που είναι ο σχεδιασμός και η πώληση ημιαγωγών σε εταιρικό λογισμικό. Τα προϊόντα της VMware χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις για να τρέξουν πιο αποτελεσματικά τους δικούς τους servers καθώς και τους cloud servers.

Η Broadcom είναι η πιο κερδοφόρα εταιρεία semiconductor και έχει χρησιμοποιήσει στρατηγικά τις συγχωνεύσεις για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξή της τα τελευταία χρόνια. Το 2018 αγόρασε την CA Technologies για 18,9 δισεκατομμύρια δολάρια και το 2019 τη Symantec για 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, η Broadcom δεν είχε πραγματοποιήσει κάποια μεγάλη εξαγορά από το 2019. Τον Μάρτιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Broadcom, Hock Tan, δήλωσε ότι η εταιρεία είχε την «ικανότητα να κάνει μια εξαγορά μεγάλου μεγέθους».

Broadcom VMware

Η Broadcom σχεδίαζε να αγοράσει την Qualcomm το 2018 για 117 δισεκατομμύρια δολάρια προτού η συμφωνία παρεμποδιστεί από τον τότε πρόεδρο Donald Trump ο οποίος επικαλέστηκε την εθνική ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Musk: Η εξαγορά του Twitter «παγώνει» εξαιτίας των fake accounts

Το VMware αποσχίστηκε από την Dell στα τέλη του περασμένου έτους σε μια προσπάθεια να αποπληρώσει το χρέος. Η Dell εξαγόρασε αρχικά την εταιρεία όταν αγόρασε την EMC το 2016. Ο Michael Dell, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Dell, κατέχει περίπου το 40% της VMware.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS