ΑρχικήHow ToΠώς να ταξινομήσετε κατά χρώμα στο Microsoft Excel

Πώς να ταξινομήσετε κατά χρώμα στο Microsoft Excel

Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα ταξινόμησης του Microsoft Excel, μπορείτε να ταξινομήσετε τα κελιά σας που είτε χρωματίζονται με χειροκίνητο τρόπο είτε χρωματίζονται υπό όρους ανάλογα με το χρώμα τους. Αυτό λειτουργεί για πολλά χρώματα και θα σας δείξουμε πώς να το εφαρμόσετε στα υπολογιστικά φύλλα σας.

Δείτε επίσης: Microsoft Excel: Πώς να συγκρίνετε δύο λίστες

Πως να excel

Δείτε επίσης: Microsoft Excel: Πώς να δημιουργήσετε μια φόρμα εισαγωγής δεδομένων

Με τη δυνατότητα, μπορείτε να τοποθετήσετε τα κελιά που περιέχουν ένα συγκεκριμένο χρώμα στην κορυφή ή στο κάτω μέρος της λίστας. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε όλα τα πράσινα κελιά σας στο επάνω μέρος, ενώ κρατάτε όλα τα κόκκινα στο κάτω μέρος.

Μπορείτε να ταξινομήσετε με βάση το χρώμα φόντου ενός κελιού καθώς και το χρώμα της γραμματοσειράς, όπως θα σας εξηγήσουμε παρακάτω.

Δείτε επίσης: Πώς να διαιρέσετε αριθμούς στο Microsoft Excel

Ταξινόμηση δεδομένων ανά χρώμα κελιού ή χρώμα γραμματοσειράς στο Excel

Για να ξεκινήσετε την ταξινόμηση, ανοίξτε το spreadsheet σας με το Microsoft Excel. Στο spreadsheet σας, κάντε κλικ σε οποιοδήποτε κελί στο σύνολο δεδομένων σας.

Από την κορδέλα του Excel στο επάνω μέρος, επιλέξτε την καρτέλα “Data”.

Στην καρτέλα “Data”, από την ενότητα “Sort & Filter”, επιλέξτε “Sort.”

Πως να excel

Θα ανοίξει ένα παράθυρο “Sort”. Εάν το σύνολο δεδομένων σας έχει κεφαλίδες, τότε στην επάνω δεξιά γωνία αυτού του παραθύρου, ενεργοποιήστε την επιλογή “My Data Has Headers”

Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού “Sort By” και επιλέξτε τη στήλη της οποίας τα δεδομένα θέλετε να ταξινομήσετε. Από το αναπτυσσόμενο μενού “Sort On”, εάν θέλετε να ταξινομήσετε τα κελιά σας με βάση το χρώμα φόντου τους, επιλέξτε “Cell Color.” Για να ταξινομήσετε τα κελιά με βάση το χρώμα της γραμματοσειράς τους, επιλέξτε “Font Color.” Θα πάμε με την προηγούμενη επιλογή.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού “Order” και επιλέξτε το χρώμα που θέλετε να διατηρήσετε στην κορυφή ή στο κάτω μέρος. Δίπλα σε αυτό το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ σε ένα άλλο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε πού θέλετε να τοποθετήσετε τα κελιά που περιέχουν το επιλεγμένο χρώμα. Οι επιλογές σας είναι “On Top” και “On Bottom.”

Εάν έχετε τρία ή περισσότερα έγχρωμα κελιά στο σύνολο δεδομένων σας, μη διστάσετε να προσθέσετε ένα άλλο επίπεδο ταξινόμησης κάνοντας κλικ στο “Add Level” στο επάνω μέρος του παραθύρου “Sort”

Τέλος, στο κάτω μέρος του παραθύρου, κάντε κλικ στο «OK» για να εφαρμόσετε τις αλλαγές σας.

Πίσω στο παράθυρο του υπολογιστικού φύλλου σας, θα δείτε τα κελιά σας ταξινομημένα με βάση το χρώμα τους.

Πως να excel

Και με αυτόν τον τρόπο φιλτράρετε γρήγορα τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας το χρώμα των κελιών σας σε υπολογιστικά φύλλα Excel. Πολύ χρήσιμο!

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS